Bakan Özhaseki açıkladı! Malatya'ya 22 çarşı yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya merkezde 22 çarşının yapımı için çalışmalara başlanıldığını belirterek, 'İnönü Caddesi, Valiliğin karşısındaki alan, burada tam 22 tane çarşı var. Bakırcılar, Kuyumcular, Kasaplar Çarşısı var, tüm ticaret burada dönüyor. Biz karar aldık. Bu 22 çarşıyı da biz yapıyoruz. İnşaatlarımız başladı' dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Malatya'ya 22 çarşı yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TV100 ekranlarında Başak Şengül, Pınar Işık Ardor ve Deniz Gürel ile gündemi değerlendirdi. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan şehirlerin merkezlerinde çalışmalara başladıklarını söyledi. 

"Şehir merkezini inşa etme kararı aldık"

Şehir meydanlarını yapma kararını aldıklarını dile getiren Özhaseki, “Her şehir meydanlarıyla hatırlanır. Bir şehre gittiğinizde aklınıza gelen yer sayısı azdır. Arka mahalleleri çok bilmezsiniz. Şehir meydanları önemlidir, herkesin hatırası vardır, ortak malıdır. İkincisi şehir meydanlarına açılan ana caddeler var. Malatya’da İnönü Caddesi var. Buraları bir an önce ayağa kaldıralım, şehir merkezlerini inşa etme kararı aldık” dedi. 

İnşaatlarımız başladı

Bakan Özhaseki, Malatya’da 22 çarşının olduğuna dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Malatya Valiliğinin karşısında Bakırcılar, Kuyumcular, Kasaplar çarşıları var. Bütün ticaret burada dönüyor. Bir karar aldık ve bu 22 çarşıyı biz yapıyoruz. İnşaatlarımız başladı. Malatya’da tam 22 çarşı var, yıllardır ticaretin kalbi olmuş durumda. Kayısı burada satılıyor, esnaf burada ve herkes buraya gerekiyor. Şimdi burayı inşa ediyoruz. İki müteahhitlik grubu çalışmalara başladı.”

İnönü Caddesi’nde de çalışmalara başlanacağını kaydeden Özhaseki, “Orada boşaltabildiğimiz her yerde inşaata başlıyoruz. Valiliğin arkasında geçen caddelerde de çalışmalar yapacağız”