YÖK, Malatya'daki üniversite öğrencilerine müjdeyi verdi: Süre 1 yıl daha uzatıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Malatya'nın da aralarında bulunduğu deprem bölgesindeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere tanınan özel öğrencilik hakkını 1 yıl daha uzattı.
Haberin Özeti
- • YÖK, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki öğrencilere özel öğrencilik hakkını 1 yıl uzattı.
- • Bu uygulama, 2023-2024, 2024-2025 ve 2025-2026 akademik yıllarını kapsayan önceki kararın bir yıl daha devamı niteliğindedir.
- • Karar, depremzede üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarında herhangi bir mağduriyet yaşamamalarını sağlamak amacıyla alındı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aldığı kararla depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere talepleri halinde özel öğrencilik verilmesini kararlaştırmıştı. Karar, 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026 akademik yıllarında geçerli olmuştu.
Yükseköğretim Kurulu, depremzede öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için özel öğrencilik hakkının 1 yıl daha uzatılmasına karar verdi.
Bakmadan Geçme