Değerli okurlar,
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu bir televizyon programında yine o bilinen gergin üslubuyla coştu, esti ve hedef gözetmeksizin tehditler savurdu...
İşin esasına inerseniz sorumluluk makamında olan birinin tehdit dilini kullanması kadar abes bir yöntem olamaz.
Tehdit, güçsüz ve muktedir olamayanların başvurdukları püskürtme numarasıdır.
Sorumluluk makamında oturan biri için yanlış gidişatı düzeltme ve sonlandırma gibi ciddi bir görevi vardır.
Sizin anlayacağınız yetkili ve muktedir bir kişi işin gereği neyse olaya el koyar ve gereğini yapar. Tehdit dilini asla kullanmaz.
Aslına bakarsanız tehdit dilini kullanmak zımni anlamda acziyetin ifadesidir.
Selahattin Gürkan'ın hemen hemen her televizyon programında kullandığı dil ve üslup birbirinin tekrarı gibi bir his uyandırıyor.
Bir defasında kimleri kastettiği kendince malûm olanlara yönelik yaptığı tehditte "Daha da ileri giderlerse açıklarım ha!.." diyerek esip gürlemişti... Bu fakir de "Sayın Gürkan açıklayın da bilelim..." diye bir yazı yazmıştı...
Selahattin Gürkan'ın bir diğer özelliği kendini ve yaptığı işleri dev aynasında görmesidir.
Sayın Gürkan MEGSAŞ isimli kuruluşunun ürettiği ekmek ne kadar ekmek söyler misiniz? Siz sofranızda gönül rahatlığı ve iştahla Ekmek Fabrikanızın ürettiği ekmeği yiyebiliyor musunuz?
Bana soracak olursanız ben mecbur kalmasam kimyasal katkılarla şişirilmiş ekmek benzeri o ürününüzü yiyemiyorum sayın başkan.
Deprem öncesi özel ekmek üretimi yapan bir fırınımız vardı orasının ürettiği ekmeği yiyebiliyordum, deprem sonrası maalesef fırınımız yerle bir olunca o güzelim ekmeğe dokuz aydır hasret kaldık. Geçenlerde sahibiyle konuşurken yaklaşık bir ay sonra yeni yerlerinde faaliyete geçecekleri müjdesini aldım.
Malatya halkı bu ekonomik ortamın getirmiş olduğu hayat pahalılığı karşısında zorunlu olarak MEGSAŞ büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Ekmeğin normal piyasa fiyatı 7.5 TL. Mahalli seçimlerin yaklaşması üzerine siz Belediyenin ürettiği ekmeğin fiyatını 4 TL olarak sabit tuttunuz. Sırf seçimleri kaybetmemek uğruna yaptınız bunu.
Hatırlarsanız yıllar önce Malatya MEGSAŞ'ın ekmek fiyatı ile İstanbul Halk Ekmek fiyatını karşılaştıran bir yazı yazmıştım aynı gramajdaki bir ekmeği Malatya Belediyesi İstanbul'a göre 65 kuruş daha daha pahalı yediriyordu sevgili halkına. Yazımız arşivlerde duruyor.
Demem o ki sayın Başkan, siz bugün ekmeği sevgili Malatyalılar daha ucuz ekmek yesinler diye değil, seçimlerin hatırına ucuz tutma gayreti içerisindesiniz.
Yarın göreceğiz üreteceğiniz hazır betonunuzun metreküp fiyatlarını, fahiş olarak değerlendirilen fiyatla aranızdaki farkın çok farklı olacağını kesinlikle düşünmüyorum.
Malatya ister özel isterse de tüzel kişi olsun, kârlılıkta azami seviyeyi tutturmaya yeminli bir şehir.
Kifayet eder bir miktarla yetinme duygusu gelişmemiş bir şehirdir Malatya.
Ülkemiz genelinde zincir marketlerin fahiş fiyat artışlarının karşısına sözde fiyatları normal seviyelere indirmek için açılan Tarım Kredi Marketlerinin nasıl bir işlev gördüğünü, ibretle görmüş bulunuyoruz. Birçok üründe zincir marketleri sollayan Tarım Kredi Marketleri zincir marketlerin piyasa hakimiyetini daha da pekiştirdi.
Çünkü, zincir market dediğimiz marketlerin sahipleri mevcut iktidarın gerçek sahiplerinden başkası değiller. Aralarında varmış gibi halka gösterilen kavga sadece kayıkçı kavgası. Gündüz gördüğümüz sözde asık suratlar, gece ise bizim göremediğimiz can ciğer kuzu sarması, muhabbetler. Yanılsama sanatı icra ediliyor, sahada gördüğümüz illüzyondan ibaret.
Yeşilyurt Belediyesi'nin Kültürel Hizmetleri
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı, hizmete sokmuş olduğu Mahalle Kütüphaneleri, Müzeler ve Mutfak Zenginliğimizi yansıtan yemeklerimize almış olduğu coğrafi işaret tescil belgeleri nedeniyle hassaten yürekten tebrik ediyorum.
Kültür hizmeti böyle olur...
Tarihi Çırmıktı konaklarının aslına uygun onarımı ve kimliğimizi yansıtan mimarimizi koruması başlı başına takdire şayan bir hizmet olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ismi on yıllarca hayırla anılacaktır.
Gerçi 6 Şubat depremlerinde Lezzet Caddesi adı verilen yerdeki konaklar ağır hasar aldılar ancak yeniden daha güçlü bir şekilde hayata geçirileceklerdir. Dilerim en yakın zamanda Çırmıktı tüm sosyal yapılarıyla ayağa kaldırılır.
Önceki akşam Gündüzbey Sosyal Tesislerinde Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Yatırım Projesinin yemekli Basın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya yoğun ilgi gösterilmişti. İyi ki toplantıyı kaçırmamışım. Malatya'nın bülten haberciliği yapan basınının önde gelen kişiye özel tanıtım yazılarını yazan yazarlarını ve haberlerini yapan muhabir basın mensuplarını bir arada görmenin mutluluğunu tattım. Başkanın etrafı bu mensuplarca adeta kuşatılmıştı.
Mehmet Çınar Malatya şehrimizin merkezinde görev yapan en genç Belediye Başkanı. İlgili ve dikkatli bir izlenim uyandırdı bende.
Projelerin gerçekleşme oranlarını, maliyet rakamlarını teker teker anlattı.
Benim sadece kültürel hizmet anlamındaki gerçekleşen yatırımlar dikkatimi çekti. Elbette sosyal hizmetler anlamında birçok yatırımdan söz edildi.
Ünlü şair İsmet Özel'in "İçimden Şu Zalim Şüpheyi Kaldır Ya SenGel Ya Beni Oraya Aldır" şiirindeki şu dizeleri insanların genel ilgileri anlamında bir gerçeğe tekabül ediyor; "İnsanlar Hangi Dünyaya Kulak Kesilmişlerse Öbürüne Sağır" oluyorlar... Dilerim beni ligi alanım hususunda suçlamazsınız. Ben ne anlarım asfalt plentinden, yatırım maliyetlerinden, Eski Bir Tapınak Yazıtı'nda şöyle bir cümle var; "Dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir." Ben de önümüze konulan somut gerçeklikle ilgileniyorum. Özellikle de kültürel gerçeklikle...
Çünkü yarınımızı şekillendirecek olan, kütüphanelerde iyi çalışma imkânları bulan yetişmiş genç nesiller ve zengin kültür birikimine sahip özgüvenli insan gücümüz olacaktır.