Ahmet Polat

İliklerine kadar htirdi!

Ahmet Polat

Maçtan önce Galatasaray’ın Lig şampiyonluğunu kupadan daha çok istediğini söyleyebilirdik. Ama sahaya sürülen kadrolara baktığımızda en az Yeni Malatyaspor kadar kupa arzusunda olduğunu gördük. Yeni Malatyaspor’da sakatların iyileşmesi ideal kadronun oluşmasını sağladı. Olması gereken sistemi daha ilk dakikalarda rakibin iliklerine kadar htiren Y.Malatyaspor, katı savunma anlayışını uyguladı. Topun Galatasaray’da oluşu bir avantaj olarak görünse de oyunu yöneten Yeni Malatyaspordu. Zaten bunu Türkiye’de en iyi yapan takım sadece Y.Malatyaspor.

 

Özellikle sol kanadı etkili kullanan fakat Emre Taşdemir’in vasat ortaları ile savunmanın dikkatliliğini bir türlü bozamayan Galatasaray, adeta maçı pozisyon bile bulamadan tamamladı. Yeni Malatyaspor ise biran olsun kendini kaybetmedi. Yaptığı alan savunması ile rakibini ceza alanın içerisine bile sokturmadı. Erol Bulut’un öğrencileri bir yandan bunu yaparken diğer yandan da kontrataklarla golü bulmak istedi. İlk yarıda defansın arkasına atılan uzun toplarda Ömer driplinglerinde zayıf kalınca etkili olunmadı. Bunu ikinci yarıda Kamara’nın oyuna girmesiyle daha iyi yaptık. Forvet ve kanat oyuncularının hızlı olması rakibe nasıl zor anlar yaşatılır hep birlikte gördük.

 

Sağbek Chebake’nin müthiş işler yaptığını inkâr edemeyiz. Onyekuru’nun ensesinde olan, Diagne’ye nefes aldırmayan, ceza yayının oraya yaklaşan Galatasaray’a adeta kapan kuran Yeni Malatyaspor, ben kolay lokma değilim der gibiydi. Mina’nın ilk maçını hatırlayanlar bilir ki o günden bu yana arasında dağlar kadar fark var. Bir futbolcu duruşuna belki sahip değil ama savunmanın bel kemiği. Kupa maçının ilk ayağında avantajı cebine koyan Yeni Malatyaspor, tekrardan sakatlıklar şansızlığı yaşamadığı sürece ve sisteminde farklıklar yapmazsa UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Kupalarına giriş anahtarını Adil Gevrek’e vermekte zorlanmayacaktır.

 

Milli aranın en iyi faydasını gören takım elbette Yeni Malatyaspor. Sakatların takıma dönmesi, üç günde bir maç yapacak olan takım için bal-kaymak oldu. Cumartesi günü ligde Galatasaray’a konuk olacak olması da bana göre büyük avantaj. Yönetimsel sıkıntılar, kupada sahasında Yeni Matyaspor’a diş geçiremeyen ve futbolcularının ıslıklanması gibi durumları yaşayan Galatasaray’dan puan veya puanlar almak zor görünmüyor.

Yazarın Diğer Yazıları