Abdullah Ergün

Tuzağa Galatasaray'da düştü

Abdullah Ergün

Galatasaray’ın eksik kadroyla neler yapabileceği hafta içinde ulusal medyayı oldukça meşgul etmişti.

Daha önce hücum bölgesinde sıkıntı yaşandığı zaman Donk’u hücum bölgesine gönderinde Fatih Terim için imparator benzetmesini yapanlar benzer işin Malatya’da da gerçekleşmesini bekleyenler hayal kırıklığı yaşamadılar. Ama bu sefer bu tuzağa düşmeyen Yeni Malatyaspor karşılarında vardı.

Ligin ne iyi takım savunmansı yapan takımlar arasında ilk sıralarda yer laman Yeni Malatyaspor için maçın kazanılması için her şey mevcuttu.

Formda Murat Yıldırım ve Donald ikilisiyle Galatasaray’ın orta sahada kurmak istediği üstünlüğü sıfır hataya indiren Yeni Malatyaspor’da takım savunmasının bu tip maçlarda ön plana çıkması kafalarda soru işaretlerini ortaya çıkartıyor.

Yeni Malatyaspor’da her şey çok güzel başladı.

Sadık ve Murat Akça savunmanın ortasında iyi bir görüntü ortaya koyunca

Orta sahada Murat Yıldırım ve Donald hücum bölgesine daha etkili gitmeye başladılar.

Guilherme, Aleksic ve Adem üçlüsünden birisinin kenarda oturması takımın daha iyi şeyler ortaya koyacağını yazarken bunun Galatasaray maçında gerçeklemesini görmek kendim adına halklılığımı gösteriyor.

Donald ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu attığı gol öncesi hücum bölgesine yaptığı doğru koşudan belli oldu.

Yanında Murat Yıldırım gibi iyi savunma yapan ve tek toplarla savunmayı rahatlatan bir oyuncunun yapmış olduğu katkı kendisine mükemmel bir gol atmasını sağladı.

Takımın hücum bölgesindeki en etkili isimi olan Khalid’ın savunmaya yaptığı katkı günümüz futbolunda bir hücum oyuncunun ne kadar etkili olduğunu gösterdi.

Oyuna sonradan dahil olan Ahmet bir bakıma alınan galibiyete ekstra katkı yapan isim oldu.

Ahmet’in oyuna dahil olmasından sonra takımın nabız atışlarının yükseğe vurduğu zaman dilimlerinde işin normal hale gelmesine neden oldu.

Galatasaray takımının aldığı mağlubiyet ulusal medyada hafta sonuna kadar deva edecek.

Yeni Malatyaspor’un aldığı galibiyet yine kısa manşetlerde kalacak.

Ozan’ın tecrübesizliği, Donk’un Antalya maçında Fatih Terim’in maç sonunda” Donk gibi kafayı vurdu” esprisi kadar “Muğdat Galatasaray’ın futbolcusu olamaz” düşünceleri konuşulacak.

Hiç kimse Khalid’in Murat’ın Sadık’ın Murat Akça’nın Donald’ın ve diğer Yeni Malatyasporlu futbolcuların olağan ustu futbolları fazla konuşulmayacak.

Fatih Terim’e sihirbaz, imparator yaklaşışı yapanlar Erol Bulut’un Galatasaray’ı tuzağa düşüren taktiği hiç konuşmayacak.

Yeni Malatyaspor, Galatasaray karşısında bir büyük takımın saha içinde nasıl sefilleri oynadığını gösteren görsel futboluyla haklı bir galibiyet aldı.

Galatasaray takımı ulusal medyanın sahiplenmesi ve teknik direktör farkıyla gündemde yer almanın avantajını şimdilik Malatya’da bıraktı.

Yeni Malatyaspor, Murat Yıldırım, Donald oyuna sonradan dahil olan Ahmet ile Galatasaray’ın ikinci bölgesini devre dışı bırakan isimler oldu.

Yazarın Diğer Yazıları