Abdullah Ergün

İyi olan taraf kazandı

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut’un Başakşehirspor takımını tanımasının avantaj olacağını düşünenler ligin ilk yarısında Malatya’da oynanan maçta olduğu gibi ikinci maçta da hayal kırıklığı yaşadılar.

Ligin en iyi pas yapan takımı olan Başakşehirspor, Yeni Malatyaspor karşısında beklenen görüntüsünde olmamasına rağmen maçı kazanan taraf oldu.

Yeni Malatyaspor’da Azubike olmayınca takım orta sahadaki etkinliğini kaybediyor.

Başakşehirspor’un orta sahadaki etkili ismi Emre’nin maç içindeki rahat futbolu Yeni Malatyaspor’un saha içinde ki etkisini aşağıya çekti.

Eğer Azubike bu maçta sahada yer almış olsaydı Emre’nin liderliğindeki Başakşehir takımı için sıkıntılı bir maç olacaktı.

Emre’ye uygulanacak tatlı-sert markaj maçı farklı bir noktaya taşıyacaktı.

Başakşehirspor’un saha içindeki artılarını ligi yakından takıp edenler çok iyi biliyorlar.

Topu yere indirdiği zaman ligin en tehlikeli takımı olan Başakşehirspor’un Arda’nın fizik olarak daha iyi konuma gelmesiyle daha tehlikeli takım olduğu görülüyor.

Daha önceki maçlarda Emre’nin etkili futboluyla başarılı sonuçlar alman Başakşehirspor, Arda’nın da beklenen seviyeye gelmesiyle orta sahası daha güçlü hale gelmiş durumda.

Visca ve Elia ile kanarları etkili kullanan, Emre ile pas oyununu iyi yapan, Arda ile forvete destek veren, Adebayor ile rakip savunmayı sıkıntıya sokan oyun anlayışları Yeni Malatyaspor karşısında da sahne aldı.

Yeni Malatyaspor, Başakşehirspor’un bilinen artılarına karşın sahadaki önlemini almıştı.

Daha önceki maçlarda hücuma destek veren Chebake ve Cissokho bu maçta sadece savunmada kalıp Visca ve Elia’ya boş alan bırakmama görevinde bekleneni fazla veremediler.

Emre’nin pas oyununu yapmama görevi ise Aytaç ve Rahman’a verilmişti.

Emre’nin hücuma verdiği desteği kesmek için en uygun ismin kadroda olmaması tecrübeli futbolcu için avantaj oldu.

Ev sahibi takımın hücumdaki etkili ismi Adebayor’un Sadık ve Mina’nın markajından kurtulmak için ceza alanı dışına çıkması Visca ve Elia’yı daha etkili hale getirdi.

Savunmadan paslarla çıkan Başakşehirspor, ikinci bölgede Emre ve Arda ikilsiyle hücuma bölgesine etkili toplar getirmesi karşısında Yeni Malatyaspor bilinen takım savunmansını iyi yapamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Mahmut’un savunmanın ortasında kusursuz oynaması Khalid için büyük şanssızlık oldu. Golcü futbolcunun sadece savunmasıyla ön plana çıktığı performansını daha önceki maçlarda görmemiştik.

Adem ve Pereria’nın Khalid’ın Epureanu ve Mahmut’un markajdan kurtulamaması karşısında boş alan bulamaması Başakşehirspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın aldığı önlemler arasında yer alıyordu.

Savunmanın önünde görev yapan Murat’ın Emre ve Arda ikilisi arasındaki pas trafiğini sıkıntıya sokması bir anlamda Aytaç ve Rahman’ın yapacağı katkıya bağlıydı. Maçın genelinde bunun gerçekleşmemesi skoru belirledi.

Başakşehir takımı kadro yapısı ve oyun anlayışıyla ligin en dengeli takımı olduğunu Yeni Malatyaspor karşısında da gösterdi.

Mahmut’un savunmanın ortasında ilk defa görev yapmasına karşın ortaya koyduğu olumlu performans, İrfan Can ve Elia’nın maç eksikliklerine rağmen sanki aylardır oynuyorlarmış gibi etkili olmaları ve Emre -Arda ile maçı kontrol altına almaları kendilerini özel takım haline getiriyor.

Her iki takımın kenardan oyuna dahil olan oyuncularına baktığımız zaman maç sonunda ortaya çıkan skorun normal olduğu çok iyi anlaşılıyor.

Yazarın Diğer Yazıları