Abdullah Ergün

En önemli hafta

Abdullah Ergün

Yeşilyurt Belediyespor'un Şanlıurfaspor engelini geçmesiyle birlikte Şarkışla Belediyespor ile olan zirve yarışı bu hafta oynanacak olan maçla farklı bir noktaya taşınacak gibi gözüküyor.

Ligin başlamasıyla birlikte Şanlıurfa Belediyespor, Dersimspor, Şarkışla Belediyespor ve Yeşilyurt Belediyespor arasında geçecek olan liderlik mücadelesinde az hata yapan tarafın mutlu sona ulaşacağını yazmıştım.

Bu ligde iç sahada kayıp yaşanmaması en büyük avantaj olduğu biliniyor. Bu ligin deplasman faktörünün ne olduğunu şu anda zirvede tek başına kalan Şarkışla Belediyespor da yaşayacak.

Hafta sonu Kilis Belediyespor karşısında yenik duruma düşmesine rağmen uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı kazanan Şarkışla takımı bu ligin deplasmanlarında ortaya çıkan futbolu da yakından tanıma şansını yakaladı.

Şanlıurfa ve Dersimspor maçlarında daha farklı görüntüler yaşayabilirler.

Tıpkı yıllarca 44 Malatyaspor ve Yeşilyurt Belediyespor'un yaşadıkları gibi.

İyi takım oldukları şu anda bulundukları ortamdan belli oluyor.

Çıplak gözle seyrettiğim Kilis Belediyespor gibi bir takım karşısında yenik durumdan galibiyete ulaşmaları bu tezimizi doğruluyor.

Gaziantep'de Malatya takımları gibi sadece futbol oynamaya yönelik deplasman konumda bulunuyor.

Fakat diğer illerde bu durum farklı konumlara gelebiliyor.

Yeşilyurt Belediyespor'un Dersimspor ile deplasmanda oynadığı maç sonrasında yaşanan olaylar bunu tesciller gibi karşımızda duruyor.

Ligde bu hafta çok önekli bir maç oynanacak Şarkışla ve Yeşilyurt Belediyespor arasında oynanacak olan maçta kazanan taraf büyük avantaj elde edecek.

Yeşilyurt Belediyespor'un bu maçtan puan çıkartması Dersimpor'un da tekrar devreye girmesini sağlayacak.

Yeşilyurt Belediyespor, hafta sonu kendi sahasında konuk ettiği Şanlıurfa Belediyespor engelini geçerken zirve mücadelesindeki rakibini de devre dışı bıraktı

İzlediğim Şanlıurfa Belediyespor'un çok etkili bir takım olduğunu görünce zirve mücadelesi veren takımların Şanlıurfa deplasmanında işlerinin çok olacağını yazabilirim.

Koşan, rakibe baskı uygulayan, savunma bloğunda yardımlaşmaya dayalı futbol anlayışıyla Şanlıurfa Belediyespor'un zirve yarışının içinde olması ligi daha heyecanlı hale getirecekti.

Yeşilyurt Belediyespor'un ikinci yarıda ortaya koyduğu coşkulu futbolun zamansal olarak kısa sürekliğine de olsa etkisini göstermesi takımın bundan sonraki maçları içinde benzer skorları getirebilir.

Oyunu savunmadan kurmaları, orta sahada hem savunma yönü hemde hücum yönü iyi olan futbolcularla üçüncü bölgeye katkı yapmaları Cemre için büyük avantaj oldu.

Benzer futbolun gelişimini sağlamaları halinde hafta sonu oynanacak olan ve zirveyi yakından ilgilendiren maçta istedikleri sonucu alabilirler.

Kenar savunma oyuncularının geriye dönüşlerdeki görüntüleri kadar, Vedat ve Erhan arasındaki uyum, Ramazan'ın savunmanın önünde rakibi karşılamada daha etkili hale gelmesi takım bütünlüğü için büyük önem taşıyor.

Bu ligin en belirgin özelliği olan deplasman maçları bundan sonraki haftalarda daha etkin şekilde zirveyi şekillendirecektir. 

Yazarın Diğer Yazıları