Uzman isim uyardı! Malatya'da hasar tespiti yeniden yapılsın!

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Malatya'da meydana gelen artçı depremlerin az hasarlı yapıları orta hasara çevirmiş olabileceğin, dile getirerek hasar tespitlerinin yeniden yapılması gerektiğini ifade etti.

Uzman isim uyardı! Malatya'da hasar tespiti yeniden yapılsın!

Sosyal medya hesabından Malatya’ya dair açıklamalar yapan Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, meydana gelen orta ölçekteki artçı depremlerin, az hasarlı yapıları orta hasara çevirmiş olabileceğini ve hasar tespitlerinin bir kez daha yapılması gerektiğini vurguladı.

Öğüt, “Malatya’da yeniden hasar tespit çalışması yapılması ile ilgili fikre katılıyorum. Özellikle Çelikhan yöresinde ve Yeşilyurt yöresinde meydana her 5,0 ve üzeri depremi Malatya 6,5 ila 7,2 şiddetinde hissetti. Haliyle bu depremler bazı binalara özellikle orta ve az hasarlı binalara deprem yükü uyguladı.6 Şubat depremlerinden bu yana Malatya yöresinde meydana gelen bir-çok 5,0 ve üzeri depremler bazı az hasarlı yapıları orta hasarlıya çevirmiş olabilir. Bölgede yeniden 6 Şubat depremlerinde hasar alan yapılarda hasar tespit çalışmaları ivedilikle yapılmalıdır can güvenliği için” şeklinde açıklama yaptı.