O sınava girecekler dikkat! Bugün son...

3 Ocak Cuma günü başlayan MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları, bugün itibariyle sona erecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından uygulanacak olan bu sınav için adaylar, başvurularını 23.59'a kadar ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden bireysel olarak gerçekleştirebilecekler.

O sınava girecekler dikkat! Bugün son...

Sınav başvurusunda bulunan adaylar, 3 Mart Pazar günü yapılacak olan sınava ek olarak, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları ikinci seçim aşamalarına katılabilmek için 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) da başvurmak zorundalar. Bu başvurular, ÖSYM tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Adayların, Harp Okulları için 2024-YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) girmeleri gerekecek. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2024-YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) katılım sağlamaları gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgiler ve sınavla ilgili detaylar, https://www.osym.gov.tr/ adresinde yer almaktadır. ÖSYM sınav takvimine göre, 3 Mart'ta gerçekleşecek olan sınavın sonuçları ise 28 Mart'ta açıklanması planlanmaktadır.