Üreticiye Umut: Kuraklığa Dayanıklı Buğday Verim Kaybını Azaltıyor!
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarımsal deneme üretim sahasına ektiği 'Bayraktar-2000' buğday çeşidinin kuraklığa dayanıklı olduğunu belirledi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Ziraat Fakültesinin tarımsal deneme üretim sahasına ekilen "Bayraktar-2000" buğday çeşidinin, kuraklığa bağlı verim kaybını düşürdüğü tespit edildi.
KAEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar, AA muhabirine, Orta Anadolu ve geçiş bölgelerinde bu yılki yetersiz yağışa dayalı kuraklığın meyvecilik ve tahıl üretimini olumsuz etkilediğini söyledi.
Birçok bölgede bazı tahıl ekili tarlalara biçerdöverin giremediğini belirten Çınar, üniversitenin buğday ekili alanlarında ise kurak bölge koşullarına göre ortalamanın üzerinde verim alındığını dile getirdi.