Üreticiye Umut: Kuraklığa Dayanıklı Buğday Verim Kaybını Azaltıyor!
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarımsal deneme üretim sahasına ektiği 'Bayraktar-2000' buğday çeşidinin kuraklığa dayanıklı olduğunu belirledi.

Çınar, fakülte olarak yerleşke içinde 300, dışında ise 824 olmak üzere toplam 1124 dekarlık alanda işlemeli tarım yaptıklarını ifade etti.
Bu alanların 330 dekarına "Bayraktar-2000" ekmeklik buğday çeşidi ektiklerini anlatan Çınar, şöyle konuştu:
"Hasadımızda ortalama dekara 180-220 kilo verim almaktayız. Kırşehir genelinde yaptığımız arazi araştırmaları ile üretici ve biçerdöver işi yapanlarla görüştüğümüzde, ortalama verimin dekara 120 kilo bandında olduğunu gördük ve öğrendik. Nadas bırakılan alanlarda 200 kiloya yakın, nadas bırakılmayan alanlarda ise dekara 50 kiloya kadar düştüğünü duyuyoruz. Alanlarımızda dekarda 200 kilogram civarında verim almamızın en büyük sebebi, önceki yıllardan elde ettiğimiz verilerden dolayı bölge ekolojisine uygun çeşitlerden biri olan Bayraktar 2000 çeşidini ekmemizdir."