Tek yürek olamadık

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, 25. Uluslararası Malatya Kayısı Festivali'nin kortej yürüyüşüne tepki göstererek, 'Haftalar, aylar öncesinden birlik ve beraberlik kavramı deklare edildi. Sadece 3 parti ve iki STK'nın ismi zikredildi anonslarda. Madem tek yürek olacaktık, neden partimizin ismi ve diğer siyasi partilerin isimleri geçmedi' dedi.

Tek yürek olamadık

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, 25. Uluslararası Malatya Kayısı Festivali’nin kortej yürüyüşüne tepki gösterdi. Başkan Karakuş, “ Haftalar, aylar öncesinden birlik ve beraberlik kavramı deklare edildi. Malatya Mazisine layık istikbale koşuyor, Malatya tek yürek şeklindeki beyanatlar ile kayısı festivaline hazırlanıldı. STK’lar ile, Muhtarlar, Basın Mensupları, Siyasi Parti İl Başkanları ile istişare toplantıları düzenlendi. Kaysı festivalimize tek yürek girelim şeklinde harika haberler ve beyanatlar verildi. Nitekim tek yürek olamadık. Festival ve kortej yürüyüşü için defalarca arandık. İl ve İlçe Başkanlarımız hem kortej yürüyüşüne hem de festival konserine davet edildi. Sadece 3 parti ve iki STK’nın ismi zikredildi anonslarda. Defalarca yetkilileri uyarmama rağmen sorun düzeltilmedi. Madem tek yürek olacaktık, neden partimizin ismi ve diğer siyasi partilerin isimleri geçmedi” dedi. 

Sanatçı seçiminde yanlışlıklar oldu

Türkiye Değişim Partisi Malatya İl Başkanı Ali Karakuş, “Bu festivalde de görüldü ki, hem birlik ve beraberlik sağlanmadı, hem de fuarcılığın sanatçı seçiminde yanlışlıklar oldu. Gördüğüm kadarıyla, hep pop sanatçıları. Neden 4 gün boyunca hep pop sanatçıları. Neden Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği veya taverna, akabinde Türk Milliyetçilerine hitaben bir Mustafa Yıldızdoğan, Bir Ali Kınık yoktu. Bu seçimi yaparken tek yürek derken, her kesime hitap edebilecek sanatçılar getirilemez miydi?” dedi. Kortej yürüyüşüne İl ve İlçe Başkanları yönetim kurulu ile katıldığını açıklayan Başkan Karakuş,” Kortej yürüyüşüne ve konsere katılırken, tek yürek olarak katılım sağladık. Nitekim yapılan saygısızlık sebebiyle konser alanını ilçe başkanlarım ile birlikte terk ettik. Madem bu festival AK Parti’ye malzeme edildi, bundan sonraki süreçte de tepkilerimizi dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.