Tetteh'den 3 yıllık imza

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor ile yollarını ayıran Ganalı golcü Benjamin Tetteh, Hull City ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağı bildirildi.

Tetteh'den 3 yıllık imza

2021-2022 sezonunda 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Sparta Prag’dan Yeni Malatyaspor’a transfer olan Benjamin Tetteh, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle sarı siyahlı kulüpten ayrılmıştı. Doğu Anadolu ekibiyle 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına karşın alacaklarının ödenmemesi nedeniyle serbest kalan Ganalı golcü, bir süredir Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekibi Hull City ile görüşmelere başlamıştı. Hull City’nin stadında bir fotoğraf çekimi esnasında görüntülenen Tetteh’in sağlık kontrollerinin tamamlandığı öğrenildi. Ganalı golcünün Hull City’nin küçük bir taraftarı ile çektirdiği fotoğrafta İngiliz ekibinin tişörtünü giydiği görüldü. 

3 yıllık sözleşme

Hull Live'in haberine göre Doğukan Sinik ve Benjamin Tetteh sağlık kontrollerinden başarıyla geçti. Artık sadece oyuncuların çalışma izni alması bekleniyor. İngiliz ekibinin, birkaç gün içerisinde 25 yaşındaki Ganalı golcü ile 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.  Yeni Malatyaspor yönetimi,  2,3 milyon Euro değerindeki Benjamin Tetteh için 6 milyon Euro bonservis bedeli belirlemişti. Sözleşmesi kapsamında alacakları ödenmediği için boşa çıkan Ganalı golcü, kulüp başkanı Acun Ilıcalı ve takımın teknik patronu Şota Arveladze ile yaptığı görüşmelerin ardından geçtiğimiz günlerde MKM Stadyumu'nda fotoğraf çektirmişti.