Talep arttı, fiyatlar uçtu: Kayısı üreticisinin yüzü gülüyor!
Nisan ayında yaşanan zirai don olayının ardından kuru kayısı fiyatları, hem üretici hem de market rafında yükselişini sürdürüyor. TZOB verilerine göre, kuru kayısının fiyatı üreticide yüzde 17, markette ise yüzde 6 oranında arttı.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla sivri biberde
Mayıs ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 283 ile sivri biberde görüldüğünü belirten Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Sivri biberdeki fiyat farkını yüzde 278 ile kuru soğan, yüzde 217 ile kuru fasulye, yüzde 213 ile nohut, yüzde 203 ile kuru incir takip etti. Sivri biber ve kuru soğan 3,8 kat, kuru fasulye 3,2 kat, nohut 3,1 kat, kuru incir ve kabak 3 kat fazlaya satıldı.
Üreticide 13 lira olan sivri biber 49 liraya, 5 lira olan kuru soğan 19 liraya, 33 lira olan kuru fasulye 105 liraya, 31 lira olan nohut 99 liraya, 170 lira olan kuru incir 515 liraya ve 12 lira olan kabak 35 liraya markette satıldı.
Mayıs ayında fiyatı en fazla artan ürün hem markette hem üreticide limon olurken, fiyatı en fazla düşen ürün hem markette hem üreticide sivri biber oldu.”