Stadı olmayan Malatya'da Süper Kupa'nın oynatılması ihanettir

Malatya Derebeyleri Derneği Başkanı Serdar Kaplan, Süper Kupa finalinin deprem bölgesinde oynatılmasının bir manipülasyon olacağını söyledi.

Stadı olmayan Malatya'da Süper Kupa'nın oynatılması ihanettir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Derebeyleri Derneği Başkanı Serdar Kaplan, deprem bölgesindeki takımların desteklenmesini ve Malatyaspor'un yeniden ayağa kaldırılmasını istedi. Malatya Derebeyleri Derneği Başkanı Serdar Kaplan, Süper Kupa finalinin deprem bölgesinde oynatılmasının bir manipülasyon olacağını söyledi.

Kaplan, yaptığı açıklamada, depremden etkilenen insanlara moral motivasyon olur diyerek bu düşünceye kapılanlara saygı duyduklarını ancak, bir günlük aktivite ile umutlarla oynanmaması gerektiğini vurguladı. "Deprem bölgesinde yer alan profesyonel ve amatör takımlara sahip çıkarak uzun vadeli ve kalıcı bir hamle olur" diyen Kaplan, şunları söyledi: "Bakınız etrafınıza memleketini seven sahiplenen bireyler azalmakta hatta özenti bir gençlik yetişmektedir. Bizler Derebeyleri olarak ‘memleketini bilmeyen, ülkesini bilemez’ anlayışı ile memleketini sahiplenen, memleketinin takımlarına destek olan bireyler yetiştirmeyi kendimize amaç edinmişiz. Kaldı ki Malatya ve deprem yaşamış birçok ilde stadyumları zarar görmüş, takımların sporcuları vefat etmiş yıkık ve borç batağındalar. Malumunuz Yeni Malatyaspor takımımız ligden çekilmiş, transfer yasağı almış, oyuncu grubu dağılmış, tesislerinin elektrik ve doğalgazı kesilmiş ve yeni sezonda lige girse dahi maçlarını oynayacak bir stadı olmayan bir kulüp konumunda olduğunu tekrar hatırlatalım. Böylesi bir ortamda Süper Kupa maçını Malatya’da oynatılmasını istemek memlekete ve memleketin evladına yapılacak en büyük manipülasyondur. Memleketin Malatyaspor’a ihtiyacı vardır. Malatyalı Malatyasporludur!.."