Simon uçağı indirecek mi

Almanya'nın Köln şehrinin ev sahipliği yaptığı Euroleague Final-Four'da İspanya ekibi Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek Turkish Airlines EuroLeague finalinde Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon, 'Şampiyon olursak uçağın Malatya'ya indirilmesini isteyeceğim' demişti.

Simon uçağı indirecek mi

Turkish Airlines EuroLeague finalinde Anadolu Efes, İspanya ekibi Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda ilk şampiyonluğunu aldı.  

Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes’in 44 numaralı formayı giymesi nedeniyle  "Malatyalı Simon" olarak hitap edilen ve kendisi de bu hitaptan mutlu olan Hırvat oyuncu Krunoslav Simon 14 Mayıs’ta yaptığı açıklama da; "Kupayı alırsak, daha hava alanındayken uçuş ekibine uçağı Malatya'ya indirmelerini söyleyeceğim." şeklinde açıklamasını yapmıştı.  

Şampiyonlukla sonuçlanan Barcelona karşısında da forma giyerek 44 numarayı taşaysan “Malatyalı Simon”un açıklaması gündeme getirilmesine karşın Malatya’da ki her hangi bir kurum yada kuruluş  Anadolu Efes’i Malatya’ya davet etme girişiminde bulunmadı.  

Basketbolda Avrupa’nın en iyisi olan Anadolu Efes’in şampiyonluğu sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan sosyal medyasından yaptığı paylaşım da, “4*4 lük adam Krunoslav Simon 44 numaranın hakkını vererek atmış olduğu basketlerle kayısıyı da şampiyonluğu da hakketti.  Kendisini en kısa zamanda Malatya’ya davet ediyor, başarılarından dolayı kutluyoruz. Uçağı da Malatya’ya bekliyoruz.” İfadelerini kaydetti. Haber-Foto: Burhan Karaduman