Esnafın umudu 1 Haziran

Koronavirüs salgını nedeniyle aylardır iş yapamayan ve mağdur olan Ramazan Bayramı sonrası için tam açılma bekleyen ancak hayal kırıklığı yaşayan esnaf, umutlarını 1 Haziran'a bağlamış durumda. Yaklaşık 15 aydır salgın nedeniyle gelir kaybına uğrayan esnaf, dört gözle normalleşme sürecini bekliyor. Esnaflar, hem virüs hem de zamlardan dolayı mağdur olduklarını dile getirerek, normalleşme süreci için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtiyorlar.

Esnafın umudu 1 Haziran

17 günlük tam kapanma sonrası açılma bekleyen ancak hayal kırıklığı yaşayan esnaf, umutlarını 1 Haziran’a bağladı. Esnafın büyük kesimi, 1 Haziran’dan umutlu. Özellikle pandemi döneminde maddi anlamda zarar ettiklerini dile getiren esnaflar, işletmelerine müşteri alabilmeyi umut ediyor. Açılmaya yönelik hazırlık yaptıklarını vurgulayan Esnaflar, verilen hibe desteğine de nefes alabilmek için başvuracaklarını dile getirerek, normalleşme sürecinde de devletin işletmelere ciro kaybına göre destek verilmesini gerektiğini ifade ediyorlar.

Dayanacak güç kalmadı

Esnaflar,  normalde Ramazan Bayramı’ndan sonra açılmayı beklediklerini dile getirerek, "Ama beklentimiz boşa çıktı. 1 Haziran sonrası için kesinlikle bekliyoruz çünkü herkes her yerde. Ekonomik olarak çok zor durumdayız.  Hem virüs hem de zamlardan yorulduk. Virüs ve zamlardan etkilenmeyen, mağdur olmayan esnaf kalmadı. Bir yıldan fazladır, kapalı olan, yada gel al servis işleriyle, işletmelerini devam etmeye çalışan esnafın dayanacak gücümüz kalmadı.  Açılma tarihleri netleştirilmeli"  diye konuştular. Haber-Foto: Nevzat Kanar