Şef Ömür Akkor, Malatya'da Mor Reyhan Şerbeti Yaptı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı Mabesem Fuaye Alanı'nda hafta kapsamında yapılan Malatya'ya özgü yöresel lezzetler, katılımcılara ikram edildi.

Şef Ömür Akkor, Malatya'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Arapgir mor reyhan şerbetinin yapımına eşlik etti.
Etkinliğe katılan Şef Ömür Akkor, Arapgir ilçesinin coğrafi işaret tescilli Arapgir mor reyhanından üretilen şerbetin yapımına katıldı.
Ömür Akkor, Malatya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
6 Şubat 2023 depremleri döneminde 6 ay kadar bölgede olduğunu hatırlatan Akkor, o günlerden bugünlere erişmenin, insanlarla beraber aynı sofrada tekrar yemek yemenin ve güzel anılara sahip olmanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.
Kentte Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine katılmanın yanı sıra bir "Malatya yemekleri fanı" olarak çok lezzetli bir gün geçirdiğini anlatan Akkor, "Malatya mutfağını ben her zaman beğeniyorum. Bence bulgur konusunda çok uzmanlaşmış bir il Malatya. Bulgur çeşidine ait yüzlerce yemek var. Kavurmaları, kömbeleri, sarmaları, polat içli köftesi, çeşitli sac yemekleri, gözlemeleri. Hepsi birbirinden lezzetli. Kendi buğday türleri ve ondan yaptıkları hamur işleri çok lezzetli. Genel olarak Anadolu mutfağının öneminin temsili Malatya mutfağı." diye konuştu.