Şef Ömür Akkor, Malatya'da Mor Reyhan Şerbeti Yaptı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı Mabesem Fuaye Alanı'nda hafta kapsamında yapılan Malatya'ya özgü yöresel lezzetler, katılımcılara ikram edildi.

Akkor, daha önce de Türkiye'de en sevdiği üç mutfak arasında saydığı Malatya'nın, Türkiye'nin en nadide mutfaklarından biri olduğunu kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de 6 Şubat depremleriyle Malatya'nın hem fiziki hem de sosyolojik olarak büyük bir çöküntü içerisine girdiğini ve kentin tüm yönleriyle ayağa kalkması gerektiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok güzel bir senkronizasyon yakaladıklarını ve kenti ayağa kaldırmak üzere çalıştıklarını belirten Er, şöyle konuştu:“İnşallah yıl sonunda depremin yaralarını sarıp kalıcı konut ve iş yerlerini bitirmiş olacağız. Tabii bir de fiziki iyileşmenin yanı sıra insanımızın psikolojik olarak bir terapiye ihtiyacı var. Şehrimizin normalleşmesi lazım. Bu amaçla birçok etkinlik yapıyoruz. Bir taraftan spor ve kültürel etkinliklere ağırlık veriyoruz. Bir takım sempozyumlar, fuarlar ve festivaller yapıyoruz. Bugün de burada Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle bir etkinlik düzenliyoruz. Gerçekten bugün pazartesi olmasına rağmen çok coşkulu bir kalabalık var. İnsanların teveccühünü görüyoruz. Ömür Akkor şefimizi çağırdık. Sağ olsun, bizleri kırmadı, Malatya'mıza geldi.”