Ramazanın 8. Gününde İftar Tarifleri Bizden! Hazırlamaksa Ev Hanımlarından…
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı ev hanımları için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı adeta dolu dolu şenlendiriyoruz.

Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler
400-500 gram tavuk but veya tavuk göğsü
3 adet patates
3 adet domates(ben konserve kullandım)
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tavuk Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Bütün malzemeleri minik minik doğrayın.
Fırın kabına tavuğu alıp patatesleri,biberleri, domatesleri ,soğanı, sarımsakları, salça, zeytinyağı ve bütün baharatları da ekleyin.
Bütün malzemeyi güzelce harmanlayıp tepsiye bastırarak düzeltin.
Üzerine fırın kağıdını ıslatıp kapatın.
Önceden ısıttığınız 200°c fırında 20 dk pişirin.
Yemeğin üzerinin kızarması için fırın kağıdını alın ve tekrardan üzeri açık bir şekilde fırına koyup 25-30 dk daha pişirin. Afiyet olsun.