Psikologlar öneriyor Malatyalılar oraya gidiyor!

Psikologların önerisiyle Malatyalılar stres atmak için oraya gidiyor. Tuhafiyeci Pınar Yıldız, 'Deprem bölgesinde bayanların stres atabilmesi ve zamanı verimli geçirebilmek için uzmanların da tavsiyesi üzerine el işlerine yöneliyorlar' dedi.

Psikologlar öneriyor Malatyalılar oraya gidiyor!

Malatya'da deprem sonrası yaşanan travmalar, vatandaşları farklı arayışlara yönlendiriyor. Psikologların önerisiyle el işlerine yönelen Malatyalılar, stres atmanın ve zamanı verimli geçirmenin bir yolunu da örgü örmekte buluyor.

Malatyalıların ikinci uğrak noktası

Tuhafiyeci Pınar Yıldız, Malatyalıların son dönemde ipe ve yüne yoğun talep gösterdiğini belirterek, "Malatya'da insanlarımız zor zamanlar geçirdiği için uğraş olarak ipe ve yüne talep oluyor. Deprem bölgesinde bayanların stres atabilmesi, zamanı verimli geçirebilmek için uzmanların da tavsiyesi üzerine el işlerine yöneliyorlar. Stres atmak için uzmanlara giden vatandaşlarımız psikologların da önerileriyle ikinci uğrak noktası tuhafiyeler oluyor" dedi.

Psikologlar öneriyor Malatyalılar oraya gidiyor!

Vatandaşların el emeğiyle ördükleri ürünleri iş yerinde satışa sunarak geçimini sağlamaya çalışan bayanlara da destek olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Elimizde olan ürünleri fiyat değişikliği yapmadan gecen yıl ki fiyata sattık. Şimdiye kadar kalan eski ürünlerimizi satmaya çalışıyoruz. Artı bir fiyat eklemedik. Ama yeni gelen ürünlerde mecburen fiyat değişikliği olmak zorunda, ekonominin ve asgari ücretinde etkisiyle gelen ürünlerde bizlere pahalı geldiği için Türkiye genelinde ürünleri aynı fiyata satmak zorundayız. Yük ve orlon ürünlerinin kar oranı düşük olduğu için fiyatlar değişebiliyor. Vatandaşlarımızın el emeğiyle yapmış ürünleri de onlardan alarak iş yerimizde satıyoruz. Hem onların geçimini sağlayabilmesine bir yandan da katkı sağlıyoruz."