• Haberler
  • Ekonomi
  • Malatya'da yetiştirilen milyonluk taylar sahiplerini bekliyor!

Malatya'da yetiştirilen milyonluk taylar sahiplerini bekliyor!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetiştirilen ünlü Arap yarış tayları görücüye çıkıyor. 26 safkan Arap koşu tayı elektronik ihale yöntemiyle satışa çıkıyor.

Haberin Özeti

  • Malatya'daki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 26 safkan Arap koşu tayı, elektronik ihale ile yeni sahiplerini bekliyor.
  • TİGEM tarafından düzenlenecek e-ihale, 28 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında TİGEM E-Tay Satış Platformu üzerinden gerçekleştirilecek.
  • İhaleye katılmak için platforma üyelik ve tay başına 100.000 TL teminat yatırmak gerekiyor; taylar önceden gezilebilecek.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan tarihi Sultansuyu Tarım İşletmesi yetiştirdiği dünyaca ünlü safkan Arap koşu tayları için satış kararı aldı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, işletme bünyesinde yetiştirilen 26 baş safkan Arap koşu tayı, modern e-ihale sistemi üzerinden yeni sahiplerini bulacak.

Müşteriler, TİGEM E-Tay Satış Platformu üzerinden gerçekleştirilecek ihalede tayların soy kütüğü, fotoğraf ve video gibi tüm detaylarına www.tigem.gov.tr adresi ya da e-taysatis.tigem.gov.tr sistemi üzerinden erişebilecek.

Potansiyel alıcılar, satın almayı düşündükleri tayları ihale tarihinden bir hafta öncesinden başlamak üzere, ihale gününe kadar Akçadağ’daki Sultansuyu Tarım İşletmesi tesislerinde bizzat yerinde görebilecekler.

İhale takvimi ve katılım şartları

  • İhale Başlangıç Tarihi: 28 Eylül 2026
  • İhale Bitiş Tarihi: 2 Ekim 2026 (Taylara özel başlangıç ve bitiş saatleri sistem üzerinde ilan edilecektir.)

İhaleye katılmak isteyenlerin TİGEM E-Tay Satış Platformu’na üye olması ve tay başına 100.000 TL tutarında geçici teminat yatırması gerekiyor.

Yasal Çerçeve ve Giderler

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayan satış süreci, tamamen TİGEM Alım Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarınca yürütülecek. İhale sonrasında doğacak karar pulu, sözleşme damga vergisi, resim, harç ve benzeri tüm yasal yükümlülükler ise alıcıya ait olacak.
 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme