Projelerimizle turizm gelişecek

Malatya'daki turizm potansiyelin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İI Koordinatörü Murat Tunç, 'Yaptığımız projeleri hayata geçirirsek tanıtımlarla Malatya'yı turizmde geliştirmeyi arzuluyoruz. Zaten TKDK'nın en büyük özelliği kalkınma modelleri ortaya koyabilmek. Bu kalkınma modelleriyle şehrin gelişimlerinin önünü açabilmek' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Projelerimizle turizm gelişecek

Malatya'daki turizm potansiyelin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İI Koordinatörü Murat Tunç, “Yaptığımız projeleri hayata geçirirsek tanıtımlarla Malatya'yı turizmde geliştirmeyi arzuluyoruz. Zaten TKDK'nın en büyük özelliği kalkınma modelleri ortaya koyabilmek. Bu kalkınma modelleriyle şehrin gelişimlerinin önünü açabilmek" dedi. 
TKDK Malatya İI Koordinatörü Murat Tunç, Malatya Turizmi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tunç, Malatya'nın turizm açısından zengin olduğunu belirterek, tanıtım açısından bazı eksikliklerin olduğunu söyledi.
Turizm bizim için önemli
Tunç, TKDK'nın genel çerçevesinin  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak geçtiğini hatırlatarak, aslında TKDK'nın bir  ildeki kalkınma modellerini oluşturduğunu ifade etti. Tunç, “Bizde hayvancılık var ama diğer taraftan kırsal turizm de mevcut. Mesela bizde işleme tesisleri, el sanatları, balıkçılık, yöresel ürünlerle ilgili her türlü projeyi desteklemekte mevcut. Bu bir ildeki kalkınma modellerini oluşturmak. Bu zaten TKDK olarak amaçlarımızın en büyüğü kalkınma modellerini oluşturup, iyi hazırlamak ve bu temelleri yukarı doğru çıkarmak. Biz bu dönem turizm için gayret sarf ettik turizm bizim için önemliydi. Niye Malatya bir geçiş bölgesi. Malatya turizme açık bir bölge. Hem iç hem de dış turizm için oluşturulacak alanlarda ağırlama, konaklamaya ile ilgili çalışmalar yapmak" diye konuştu. 
Malatya turizm açısından avantajlı 
Malatya'da keşfedilmemiş o kadar yer var. Turizm potansiyelini açığa çıkarmak için mücadele ediyor musunuz? Sorusuna da cevap veren Tunç, ilçelere yatırım yapılması için insanları teşvik ettiklerini anımsatarak, “Tabi ki Arapgir'deki doğal güzellikleri turizme açık olan yerlere işletmelerin yapılması. Şimdi düşünün Arapgir gibi bir ilçemiz var. İnsanlar buradan geçip Kemaliye'ye gidiyorlar. Kemaliye turizm olarak o kadar çok gelişti ki o kadar çok misafir ağırlıyor ki Arapgir onun çok çok altında. Ama Arapgir hem tarihi olarak hem doğal güzelliği olarak Kemaliye'nin altında kalan bir yer değil. Fazlaları var eksikleri yok.  Bizim bunları kazandırabilmek için ilk önce burada yerlerimizin olması lazım. Arapgir'e gidecek bir insanın yemeğini yiyebilecek, konaklayabilecek ortamların olması lazım. Buraların oluşturulması lazım. Giden insanların ihtiyaçlarına cevap verilmesi lazım. Onlar için çaba sarf ediyoruz. Biz bu dönem son aldığımız projelerde ağırlıklı turizm projeleriydi.  Bizim için, Malatya için,alt yapıyı kurmak adına çok önemli. Bu projelerimiz içersinde bizim konaklama yani otelden tutun yeme içme, rekreasyon alanlarına kadar bir çok projemiz var. İnşallah projeleri hayata geçirebilirsek Malatya için ne kadar önemli olduğunu gösterebiliriz. Malatya turizm açısından avantajlı kapasitesi olan bir bölge. Yaz aylarında otellerimizin doluluk oranı çok üst düzeyde. Gelen gidenin çok olduğu bir il ama tanıtımını çok iyi yapmamız lazım. Sadece bir yere bağlı kalmadan Eski Malatya'dan tutun Arapgir'ini kadar, Darende'den tutun Girmama Kanyonu, Akçadağ Levent Vadisi, Darende Somuncu Baba'yı ziyaret eden turist sayısı Malatya'yı ziyaret eden turist sayısından çok fazla.  İnşallah yaptığımız projeleri hayata geçirirsek tanıtımlarla Malatya'yı turizm de geliştirmeyi arzuluyoruz. Zaten TKDK en büyük özelliği kalkınma modelleri ortaya koyabilmek.  Bu kalkınma modelleriyle şehrin gelişimlerinin önünü açabilmek" ifadelerini kullandı.