Piyasalar fatura şokunda

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Dr. Ahmet Ercan Uçkan, ekonomide yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamada bulundu. Piyasaların elektrik ve doğalgaz faturalarının şokunu yaşadığını belirten Uçkan, 'Ekonomide bıçak kemiği dayandı. Halk feryadının yeterince duyurulamadığından şikayetçi' dedi.

Piyasalar fatura şokunda

Gelecek Partisi İl Başkanı Dr. Ahmet Ercan Uçkan, ülke gündemine dair yazılı açıklama yaptı. Uçkan yaptığı açıklamada, ekonomide piyasaların uzun süredir büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, "Şubat ayından itibaren işyerlerine ve konutlara gelen elektrik-doğalgaz faturaları ile birlikte feryatların yükseldiğini belirtti. Esnaf ziyaretleri sırasında gündemin ekonomi olduğunu vurgulayan Dr. Uçkan, “İnsanlar geleceğinden endişe duyuyor. Uzun süredir piyasaları etkisi altına alan ekonomik kriz ile ilgili iktidarın çare üretememesi ve sıkıntıların daha da derinleşmesi esnafı umutsuzluk içerisine sürüklemiş durumda. Piyasalarda çok net görüyoruz ekonomide bıçak kemiğe dayanmış durumda. Halk feryadının yeterince duyurulamadığından şikayetçi. Anormal yüksek faturalarla kimsenin baş etmesi mümkün değil. Her hafta yakıta gelen zamların bir şekilde piyasadaki tüm ürünlere de olumsuz yansıması ile beraber insanlarımızda sabır ve dayanma gücü kalmamış durumda. Bu yaşananlar öyle hamasi nutuklarla geçiştirilebilecek durumda değil. Halkımız iktidarın çaresizliğinin farkında" şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerde iyi yönetemedi

Yaşanan sıkıntılı süreci yerel yönetimlerinde iyi yönetemediğini vurgulayan Uçkan, "Su ve toplu ulaşımda yaşanan zamların vatandaşların sıkıntılarına tuz biber olduğunu vurguladı. Belediye marketinin piyasaları rahatlatması gerekirken, yüksek fiyatla ürün satan marketler arasında sıralandığını da belirten Dr. Uçkan, “ İşler Malatya’da da iyi gitmiyor. Kar yağdı şehri yönetenlerin çaresizliğini gördük. Ekonomide yaşanan sıkıntılara yerelde çareler üretilebilir. Belediye esnafı rahatlatacak vatandaşını rahatlatacak hamleler yapmalı" diye konuştu.