Mera imara açıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısının 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vahap Erdem başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan, Arguvan ilçesi İçmece Mahallesi'ndeki 72 dönümlük mera alanının imara açılması kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Mera imara açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısının 3. Birleşimi Meclis Başkanvekili Vahap Erdem başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler, görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyona havale edildi. 

Vatandaşa açılması gerekiyor

Gündem maddeleri arasında bulunan, Arguvan ilçesi İçmece Mahallesi’ndeki 72 dönümlük mera alanının imara açılması kararı oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddesi ile ilgili söz alan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İçmece Mahallesi’ndeki vatandaşların ev yapmak istediğini ancak yer olmadığı için mera alanının imara açılması gerektiğini belirterek, "Bizim İçmece Mahalle’mizde mera alanına yapılmış evler var. Hatta yeniden ve yapmak isteyenler de var ama maalesef vatandaşın ev yapacak yeri olmadığı için yeniden yerleşim alanı açmamamıza ihtiyaç var. Yeni yer açmak için meradaki bu belirli bölgenin mera alanında çıkarılıp, vatandaşa açılması gerekiyor. Burası Arguvan merkezden uzak bir yerde Karakaya Barajı’na yakın bir alanda bulunuyor" dedi.