Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Tane TanePirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları!

Türk mutfağının lezzetli, doyurucu ve vazgeçilmez sofra yemeklerinden biri olan tane tane pirinç pilavını sizin için anlattık! Tane tane pilav yapmanın püf noktalarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Tane TanePirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları!

Tane tane pirinç pilavının sırrını biliyor musunuz? Sofraların en güzel eşlikçisi, geçmişten günümüze uzanan lezzetli ve doyurucu bir tarif olan pilav konusunda en temel sorun 'lapa' olması oluyor. Bu yazımızda tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır sorusuna cevap vereceğiz!

Pirinç Pilavı Tarifi

Sulu yemeklerin yanına en yakışan, aile ve arkadaşlarla oturulan sofraların vazgeçilmezi pilav tarifi, bazıları için bir matematik denkleminden daha zor hale gelebiliyor. 'Pilavım nasıl tam kıvamında olur?' soruları ise kendi evinin aşçıları olanlar için büyük önemde.

Bazen tam ayarında tutturduğumuz pilav tarifi bir sonraki yapışımızda tamamen lapa olmasına sebep olabiliyor. Biz de bu sebeple size tam ölçülü pirinç pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabını veriyoruz.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Not: Servis için karabiber, haşlanmış tavuk veya yoğurt tercih edebilirsiniz!

Pirinç Pilavı Yapılışı:

Pirinci bol suyla yıkayıp, üzerini kaplayacak kadar ılık suda yaklaşık bir saat bekletin.

Bekletilen pirinci tekrar yıkayarak suyunu süzün. Nişastanın tamamen gitmesine dikkat edin.

Geniş bir tencerede tereyağını eritin, süzdüğünüz pirinci ekleyip 4-5 dakika kadar yağda kavurun. Tane tane dökülen pirinçlerin kavrulduğunu anlayabilirsiniz.

Sıcak su ya da sıcak et/tavuk suyu ekleyin. Tuz ekleyerek karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte pilavı pişirin. Suyunu çekip pilavın üzerinde delikler oluştuğunda ocağın altını kısın.

Pilavı ocaktan alıp, üzerine kâğıt havlu koyarak 15-15 dakika dinlendirin.

Tahta kaşıkla karıştırarak servise hazır hale getirin!

 Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Tane TanePirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları!

Püf Noktaları:

Pirinci önceden ıslatmak, pilavın daha yumuşak ve tane tane olması için önemlidir.
Tane tane pilav yapmak için tencerenin uygun boyutta olması ve ara sıra karıştırmanız önemlidir.
Pişirme sürecinin ardından pilavı 10-15 dakika kadar dinlendirerek daha iyi bir kıvam elde edebilirsiniz.

Ölçüleri:

2 Kişilik Pilav: 1,5 su bardağı sıcak su
4 Kişilik Pilav: 2 su bardağı pirinç için 3,5 su bardağı sıcak su
6 Kişilik Pilav: 3 bardak pirinç için 4,5 su bardağı sıcak su
8 Kişilik Pilav: 4 bardak pirinç için 5,5 su bardağı sıcak su

Pilavın lapa olması durumunda, kâğıt havlu koyarak ocağı kısık ateşe getirip suyunu çekmesini sağlayabilir ve pilavı dinlendirerek kurtarabilirsiniz.

Unutmayın, tane tane pirinç pilavı yapmak sabır ve doğru teknikleri gerektirir. Afiyet olsun!"