Özel Af çıktı, Genel Af'ta çıkacak mı? İşte son bilgiler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Şubat sanıklarına çıkardığı özel af, 'Genel Af çıkacak mı?' sorusunu da beraberinde getirdi. Peki 2024 yılında Genel af çıkacak mı? Detaylar haberimizde...

Özel Af çıktı, Genel Af'ta çıkacak mı? İşte son bilgiler...

9. Yargı Paketi son dakika gelişmeleri ile gündemin öne çıkan başlıkları arasında yerini aldı. Cezasızlık algısını ortadan kaldıracak maddeler ve hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılabilmesine yönelik uygulamalar hayata geçirildiği 9. Yargı Paketi maddeleri arasında denetimli serbestlik, ceza indirimi, infaz düzenlemesi gibi pek çok düzenleme yer alıyor. "Genel af var mı yok mu?" sorusu mahkum ve mahkum yakınlarının yeni yargı düzenlemesine yönelik en merak en merak ettiği sorular arasında. Gözler Meclis'e çevrilmişken Yılmaz Tunç yeni pakete dair merak edilenleri cevapladı. Peki, 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, içeriğinde neler var, ceza indirimi olacak mı?

Yılmaz Tunç’tan yeni açıklama: 9. Yargı Paketi maddeleri neler, genel af var mı?

Hakim ve savcıların disiplin cezaları daha nesnel ölçütlere bağlanacak. Terfi sistemi nitelik, liyakat ve performansı esas alacak şekilde güncellenecek.

Sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin pakette yer alıp almayacağı ise taslağın görüşmeleri sırasında şekillenecek.

Caydırıcılık açısından cezaların artırılması gündeme gelebilecek.

Yılmaz Tunç’tan yeni açıklama: 9. Yargı Paketi maddeleri neler, genel af var mı?

Genel af 2024 son dakika haberleri arasında takip ediliyor. Ancak 8. yargı paketi çalışmalarında konuşan Bakan Yılmaz Tunç, gündemlerinde böyle bir çalışma olmadığını aktarmıştı.