Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı! Malatya hariç 10 il için alarm verildi: Fırtına, buz ve don...

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgazı Türkiye'ye giriş yaptı. Termometrelerdeki sıcaklıklar rekor düşüşe geçti. Turdun dört bir tarafı buz kesti. Meteoroloji ise, yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Uyarıda bulunan uzmanlar, Doğu Anadolu bölgesinde Malatya hariç diğer iller için Fırtına, buz ve don bekleniyor! 

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı! Malatya hariç 10 il için alarm verildi: Fırtına, buz ve don...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası, doğudan batıya, kuzeyden güneye hemen her bölgede etkisini göstermeye başladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, yogun kar yağışı uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, ve Güneydoğu Anadolu ile Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği açıklandı. 

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ GEÇECEK

Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş'un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van'ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt'in yüksekleri, Şırnak'ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari'de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı vurgulandı. İç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının beklendiği konusunda uyarıldı. 

KUVVETLİ KAR UYARISI

Meteoroloji uzmanlarının değerlenmesine göre kar yağışlarının; Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş'un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van'ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt'in yüksekleri, Şırnak'ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari'de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı açıklandı. Yetkililer, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. 

MARMARA'DA FIRTINA VAR

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarının iç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği vurgulandı.