• Haberler
  • Gündem
  • MASKİ, 35 yıllık sorunu 1 haftada çözmüş: Vatandaş artık suya kesintisiz kavuşacak!

MASKİ, 35 yıllık sorunu 1 haftada çözmüş: Vatandaş artık suya kesintisiz kavuşacak!

Malatya'nın Arapgir ilçesi Taşdibek Mahallesi'nde bulunan Sarıçiçek Yaylası'nda besicilerin 35 yıllık su sorunu çözüldü. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından döşenen 2 bin 500 metrelik su hattı sayesinde 10 binden fazla küçükbaş ve yüzlerce büyükbaş hayvan ile bölgedeki çok sayıda vatandaş kesintisiz suya kavuştu.

Malatya'nın Arapgir ilçesi Taşdibek Mahallesi’ne bağlı Sarıçiçek Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan besiciler, 35 yıldır su ihtiyacını binek hayvanları ve araçlarla taşıyarak karşılıyordu. Yayladaki üreticilerin adeta kangrenleşmiş hale gelen su sorunu, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından döşenen 2 bin 500 metrelik su hattı ile çözüme kavuşturuldu.

35 yıllık sorun bir haftada çözüldü

Yaylada yaşadıkları sıkıntıları anlatan Seyfettin Arslan, "35 seneden bu yana hayvancılıkla uğraşıyorum ve bu işi yaparken yaşadığımızı en büyük sıkıntı su sorunuydu. Binek hayvanlarla, sırtımızla veya arabalarımızla hem hayvanların ihtiyacı hem de kendi ihtilaçlarımız için su taşımak zorundaydık. Gerçekten su konusunda çok zorluklar yaşadık. Suyu getirebilmek için 3 kilometre yol kat ediyorduk. Bunun yanı sıra banyo yapamıyorduk, banyo yapabilmek için Arapgir’deki evimize gidiyorduk. Yaşam şartlarımız bir hayli meşakkatliydi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 35 yıllık su sorunumuzu bir haftada çözdü. Allah kendisinden ve emeği geçen tüm arkadaşlardan razı olsun. Başkanımıza çok teşekkür ederim büyük emekler harcayarak, su sıkıntımızı giderdi" dedi.

Hayvanlara su temini kolaylaşacak

Suya rahatça ulaşabilmenin mutluluğunu paylaşan Medine Arslan, "Su konusunda o kadar çok sıkıntı yaşadık ki hangi birini sayayım bilemedim. Su ihtiyacımızı karşılayabilmek için binek hayvanı, sırtımız veya arabalarda su taşımak mecburiyetindeydik. Ayrıca bir kadın olarak da evin çamaşır, bulaşık, yemek gibi ihtiyaçlarını karşılamak için de su taşıyordum. Suyumuz geldi çok mutlu oldum. Yemeğimi, temizliğimi rahatça yapabileceğim. Hayvanlara suyu kolaylıkla temin edebileceğim. Kısacası su geldi sorunumuz çözüldü. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e çok teşekkür ederiz. Suyumuzu getirdi, bizi mutlu etti" diye konuştu.

Üretici Pelin Arslan, "Yaylada suya dair ne varsa sıkıntısını çekiyorduk. Bizim su sorunumuzu çözen herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

 Sami Er’e teşekkür

Büyükşehir Belediyesinin kendilerini büyük bir yükten kurtardığı anlatan Paşa Doğan, "Sarıçiçek Yaylası’nda 25 yıldır hayvancılık yapıyorum. O günden bu güne su sıkıntısı çektik. Malatya Büyükşehir Belediyesi sayesinde su problemimiz kalmadı, suyu ayağımıza kadar getirdiler. Önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e candan ciğerden teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

1 yılda 307 mahallede çalışma yapıldı

Bir kadın olarak yaylada zor günler geçirdiğini söyleyen Feride Boztepe, "Su gelince sanki yeniden dünyaya geldik. Emeklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e çok çok teşekkür ediyoruz" diyerek mutlu olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıçiçek Yaylası’nda yapılan çalışmaları anlatan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli olan Ebubekir Gür ise, "Sarıçiçek Yaylası’nda bulunan vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyemize su sorunları nedeniyle müracaat ettiler. İlgili birimdeki arkadaşlarımız buraya gelerek etüt çalışması yaptılar. Akabinde 2 bin 500 metre boru döşeyerek, yayladaki vatandaşlarımıza suyu ulaştırdılar. Bu su ile 10 bini aşkın küçükbaş, yüzlerce büyükbaş ve onlarca insan faydalanacaktır. Buradaki vatandaşlarımız 35 yıldır sırtlarında, hayvanlarla veya traktörlerle su taşıyarak, hayvanlarını sulamaya çalışıyorlardı. Yaptığımız bu proje ile üreticimizin her zaman yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Son bir yıl içerisinde Malatya genelinde 307 mahalle, mezra ve yayla olmak üzere 333 bin 350 metre boru döşeyerek ve 207 sulama havuzu yaparak üreticimize destek oluyoruz" dedi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme