Tasarruf Tedbirlerine Takılan Malatya'daki müdürlük kaldırılacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığı'na bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini açıkladı. Malatya'daki mal müdürlükleri kaldırılacak mı?

Tasarruf Tedbirlerine Takılan Malatya'daki müdürlük kaldırılacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hafta başında kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladı. Kamu tarafından kaynakların daha verimli kullanılması ve gereksiz harcamaların önlenmesi çalışmaları sürüyor.

Maliye Bakanlığı tasarruf ayarına takıldı! Malatya'daki müdürlük kaldırılacak mı?

Tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge kapsamında kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik için Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli bir adım attı.Bakan Şimşek, şimdi de tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatı verildiği bilgisini paylaştı. Bu kapsamda İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Peki Malatya malmüdürlüğü kapatılacak mı? Detaylar haberimizde!

İlk aşamada 100 malmüdürlüğü kapatılacak

Maliye Bakanlığı tasarruf ayarına takıldı! Malatya'daki müdürlük kaldırılacak mı?

Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında malmüdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu: Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle birlikte Bakanlığıma bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek.

Maliye Bakanlığı tasarruf ayarına takıldı! Malatya'daki müdürlük kaldırılacak mı?

Taşra teşkilatları yeniden yapılandırılacak

Bakan Şimşek, Bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılması kapsamında yapılacak bu değişiklikle kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılmasının amaçlandığını ifade etti. Malatya'daki malmüdürlüklerin ne zaman kapatılacağına dair net bir bilgi paylaşılmadı.