Malatyalı Şehit Polis Günay, Şehadetinin 46'ncı Yılında Anıldı
İstanbul'da 20 Ekim 1980'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Malatyalı polis memuru Battal Günay, şehadetinin 46'ncı yıl dönümünde Yeşiltepe Eski Şehir Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anıldı.
Malatyalı şehit polis memuru Battal Günay, şehadetinin 46’ncı yıl dönümünde düzenlenen programla anıldı. İstanbul’da 20 Ekim 1980 tarihinde uğradığı silahlı saldırının ardından şehit olan Günay için Yeşiltepe Eski Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında dualar edildi.
Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Sakalıuzun Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan şehit polis memuru Battal Günay, ailesi ve EMŞAV tarafından düzenlenen anma programında rahmet, minnet ve şükranla yâd edildi.
İstanbul’da uğradığı saldırı sonucu şehit oldu
1951 yılında Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Sakalıuzun Mahallesi’nde dünyaya gelen Battal Günay, İstanbul’un Şişli ilçesindeki Gültepe mevkisinde yasa dışı sol terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısında ağır yaralandı.
Tedavi amacıyla Ankara Gülhane Askerî Tıp Akademisi’ne (GATA) kaldırılan Günay, 20 Ekim 1980 tarihinde burada şehit oldu.
Kabri başında dualarla anıldı
Şehadetinin 46’ncı yıl dönümünde düzenlenen anma programında şehit polis memuru Battal Günay’ın kabri başında dualar okundu. Ailesi ve EMŞAV tarafından gerçekleştirilen anmada Günay, rahmet, minnet ve şükranla anıldı.
Bakmadan Geçme