Malatyalı Hanımlar İçin 5. Gün İftar Menüsü Hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı hanımlar için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı şenlendiriyoruz.

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbetimiz için gerekli malzemeleri limon suyu hariç, tencereye alıp 5-6 dakikada kaynatalım.
Kaynayınca limon suyu damlatıp bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Oda ısısındaki malzemeleri öncelik sırasına göre, tereyağı, sıvı yağı, yumurta, yoğurt geniş bir kaba alınıp iyice karıştıralım.
Daha sonra pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un sırasıyla eklenir karıştırılarak.
Son olarak ceviz kırığı ve kavrulmuş kadayıfı ekleyip hamurumuzu toparlayalım.
Kurabiye hamuru gibi karıştırıp bütünleştirin yeter, öyle çok yoğurmayalım.
Yuvarlayıp kadayıfa bulayalım ve 170 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbetini verip birkaç saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz