Malatyalı Hanımlar İçin 5. Gün İftar Menüsü Hazır!
Ramazan ayı boyunca, Malatyalı hanımlar için özenle hazırlanan iftar menülerini sizler için hazırlıyoruz. Bugün nefisyemektarifleri.com ustalarından özel tariflerle iftar sofralarınızı şenlendiriyoruz.

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk, patates, havuç ve bezelyeyi haşlayın.
Bir fırın kabına didiklediğiniz tavuğu serin.
Tuz ve karabiber serpin.
Üzerine küp doğradığınız patatesleri serin.
Tuz ve karabiber serpin.
Üzerine önce küp doğradığınız havuçları, onun üzerine bezelyeleri serin.
Beşamel sosun hazırlanışı:küçük bir tencerede tereyağını eritin.
Unu ilave edin ve sarı renk alana kadar kavurun.
Yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
Soğuk sütü yine yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüzleşinceye ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Beşamel sosunuz hazır.
Beşamel sosunuzu, hazırladığınız tavuklu karışımın üzerine eşit şekilde dökün.
En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin.
200° fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirin.