Malatya'ya yapılacak konut ve iş yeri sayısı belli oldu! İşte rakamlar..

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, yeni yapılacak çarşının ihale süreci tamamlandı. İhalelerin tamamlanmasının ardından çarşıda yapılacak konut ve dükkân sayısı da netleşti. Detaylar haberimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'ya yapılacak konut ve iş yeri sayısı belli oldu! İşte rakamlar..

6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Malatya’da, kentin kalbi olan çarşının yeniden ayağa kaldırılması adına başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz yıl temeli atılan çarşının ihaleleri tamamlanırken, çarşı üzerinde yapılacak konut, iş yeri ve ofis sayısı da netleşti.

Bakırcılar, Kuyumcular Çarşısı ile Şire Pazarı

Malatya çarşısında yapılacak konut ve işyeri sayısı netleşti!

190 bin metrekarelik alanda çalışmaları sürdürülen Bakırcılar, Kuyumcular Çarşısı ile Şire Pazarı’nda kat sayısı da netleşti. Buna göre, temel güçlendirme çalışmalarının tamamlandığı Bakırcılar Çarşısı bodrum +zemin+1 kat şeklinde inşa edilecek. 

A ve C bloklarında bodrum katında, D bloğunun ise zemin katında kolon perde döküm safhasına ulaşılmış Şire Pazarı ise bodrum+ zemin +3 kat şeklinde inşa edilecek. 

Kuyumcular Çarşı’nda ise 2 blokta mühendislik dolgusu , 2 blokta bodrum kat döşeme kalıp montaj ile diğer 2 blokta bodrum kat kolun perde dökümü devam ediyor. 

Kaç tane dükkân ve konut yapılacak?

Malatya çarşısında yapılacak konut ve işyeri sayısı netleşti!

Kent merkezinde yapımı devam eden 2 etap 4 bölümden oluşan çarşı projesinin 1. Etabında 375 konut, bin 440 ticarethane ve 823 ofis inşa edilecek. 2. Etapta ise 224 konut, bin 274 ticarethane ve bin 51 ofis inşa edilecek. Toplamda 599 konut, 2 bin 714 ticarethane ve bin 874 ofis inşa edilecek.

105 milyarlık yatırım yapıldı

Malatya çarşısında yapılacak konut ve işyeri sayısı netleşti!

Malatya’ya şuana kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 105 milyar 427 milyon 745 bin TL yatırım yapıldı. 87 milyar 607 milyon 847 bin TL tutarında yatırım ise devam ediyor. Altyapı, üstyapı ve şehircilik hizmetleri kapsamında ise 11 milyar 422 milyon 177 bin TL değerinde 183 adet proje de tamamlanmış bulunuyor. 

30 bin 673 ihale tamamlandı

Depremler sonrası kent merkezi ve kırsalında 30 bin 673 ihale tamamlanırken, 8 bin 094 ihale ise devam ediyor.