Malatya ve Elazığ feribota mahkum edildi!
İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Malatya ile Elazığ arasındaki yıllardır süren ulaşım sorununa neşter vurdu. Taş, bölge halkının umutla beklediği Baskil-Malatya Çift Katlı Köprü Projesi'nin son durumunu Ulaştırma Bakanı'na sordu.
Haberin Özeti
- • İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Malatya ve Elazığ arasındaki feribota mahkum uzun süreli ulaşım sorununu gündeme getirdi.
- • Taş, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na Baskil-Malatya Çift Katlı Köprü Projesi'nin ve alternatif yatırım planlarının durumunu sordu.
- • Milletvekili, geçmişte teknik çalışmaları yapılan 2080 metrelik Fırat Demiryolu Köprüsü'nün karayoluna açılması için adım atılmadığını belirtti.
Geçmişte Karakaya Baraj Gölü üzerinde bulunan yaklaşık 2 bin 80 metre uzunluğundaki Fırat Demiryolu Köprüsü’nün çift katlı hale getirilerek karayolu ulaşımına açılması amacıyla teknik çalışmalar yapıldığı hatırlatan Taş, proje için somut bir adım atılmadığını ifade etti.
Yatırırım projeleri soruldu
Elazığ Haber Kent’te yer alan habere göre, Taş’ın soru önergesinde Baskil-Malatya ulaşım sorununu kalıcı olarak çözecek yeni bir köprü ya da alternatif ulaşım yatırımının planlanıp planlanmadığı da Bakanlığa yöneltilen sorular arasında yer aldı.
Bizim de ve killerimiz var mı?
Bakmadan Geçme