Malatya'nın en işlek caddesi çamurdan geçilmiyor
Her gün binlerce kişinin ve yüzlerce aracın kullandığı Malatya'nın en işlek caddesi olarak bilinen İnönü Caddesi'nde şantiye alanlarından çıkan hafriyat kamyonlarının tekerlerinden dökülen çamur birikintileri kent merkezinde çevre kirliliğine neden oluyor.
6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden olan Malatya’da bir yandan yıkım çalışmalarına sona gelinirken, bir yandan da yerinde inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Kent merkezi adeta şantiye alanına dönerken, birçok noktada konut ve iş yeri yapımına devam ediliyor. Ancak Malatya’nın en işlek ve en gözde caddelerinden olan İnönü Caddesi’nde temel kazı ve hafriyat çalışmalarından dolayı şantiye alanlarından çıkan kamyonların çamurlu tekerleklerinden dökülen çamurlar şehir merkezinde çevre kirliliğine neden oluyor.
Denetimler arttırılsın
Cadde üzerine dökülen çamurlar vatandaşların yolda yürümesini zorlaştırırken, yol kenarına biriken çamur birikintileri kentin estetik güzelliğinin bozulmasına neden oluyor. Yoldan gecen vatandaşlar ise, şantiyelerden çıkan araçların yola çıkmadan önce tekerlek temizliğinin yapılması gerektiğini belirterek, ilgili kurumların denetimleri artırmasını istedi.