Malatya'nın Alabalık üssü: Doğanşehir
Malatya'nın doğal kaynakları ve yatırımlarla su ürünleri yetiştiriciliğinde öne çıkan Doğanşehir ilçesi, 2024'te 6 bin 280 ton balık ve 31,5 milyon yavru alabalık üretilen kentte, hem karasal hem baraj üretimiyle kalite ve sürdürülebilirlik hedefleniyor.

Aynı tesiste görev yapan Su Ürünleri Mühendisi Mahmut Özipek ise Türkiye’nin su ürünleri alanında dünya genelinde önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayarak, "Alabalık, genellikle kasım sonlarında yumurtlamaya başlar, şubat sonuna kadar bu süreç devam eder. Türkiye, alabalık üretiminde dünya sıralamasında üçüncü, Avrupa’da ise birinci sırada. Bu çok büyük bir başarı. Bölgemizdeki suların soğukluğu ve doğallığı sayesinde alabalık doğal ortamına çok yakın şartlarda yetiştiriliyor. Bu da hem üretim kalitesini hem de lezzeti artırıyor" dedi.