Malatya'nın Alabalık üssü: Doğanşehir
Malatya'nın doğal kaynakları ve yatırımlarla su ürünleri yetiştiriciliğinde öne çıkan Doğanşehir ilçesi, 2024'te 6 bin 280 ton balık ve 31,5 milyon yavru alabalık üretilen kentte, hem karasal hem baraj üretimiyle kalite ve sürdürülebilirlik hedefleniyor.

Alabalık tüketiminin bölgede oldukça yaygınlaştığını ve halkın bu ürüne ilgi gösterdiğini belirten Özipek, "Amacımız sadece üretmek değil, aynı zamanda insanların balığı düzenli ve doğru tüketmesini sağlamak. Bu nedenle farklı pişirme teknikleri, ürün çeşitliliği ve tanıtım çalışmalarıyla balık yeme kültürünü daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca karasal üretimle baraj üretimi arasında kalite açısından çok fark bulunmuyor. Her iki yöntemle de yüksek standartlarda üretim yapılabiliyor" ifadelerini kullandı.