Malatya'nın Alabalık üssü: Doğanşehir
Malatya'nın doğal kaynakları ve yatırımlarla su ürünleri yetiştiriciliğinde öne çıkan Doğanşehir ilçesi, 2024'te 6 bin 280 ton balık ve 31,5 milyon yavru alabalık üretilen kentte, hem karasal hem baraj üretimiyle kalite ve sürdürülebilirlik hedefleniyor.

Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi’nde alabalık tesisi bulunan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak, bölgenin hem üretim hem de gastronomi turizmi açısından dikkat çektiğini ifade ederek, "Malatya Doğanşehir, su ürünleri anlamında çok kıymetli bir coğrafya. Özellikle Sürgü Mahallesi, doğal kaynakları ve havasıyla balık yetiştiriciliğine çok uygun. Burada kara tesisleri anlamında ciddi yatırımlar var. Balık, sağlık açısından da çok değerli. Omega 3 açısından zengin, kalp dostu bir besin. Doktorların haftada en az bir kez tüketilmesini tavsiye ettiği bir ürün. Biz de bu üretimi hem sürdürülebilir hem de kaliteli hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.