Malatya'nın Alabalık üssü: Doğanşehir
Malatya'nın doğal kaynakları ve yatırımlarla su ürünleri yetiştiriciliğinde öne çıkan Doğanşehir ilçesi, 2024'te 6 bin 280 ton balık ve 31,5 milyon yavru alabalık üretilen kentte, hem karasal hem baraj üretimiyle kalite ve sürdürülebilirlik hedefleniyor.

2008 yılından itibaren barajlarda kafes balıkçılığına geçilen Malatya’da, karasal üretim özellikle Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesi ile Darende’nin Ayvalı Mahallesi’nde yoğunlaşıyor. Kent genelinde 60 alabalık üretim tesisinin 33’ü baraj göllerinde, 27’si ise kara tesislerinde yer alıyor. Karakaya Barajı ise hem su kalitesi hem de potansiyeli açısından öne çıkarken, mevcut üretim kapasitesinin 10 katı kadar ek üretim yapılabilecek alan olduğu ifade ediliyor.