Malatya'nın Alabalık üssü: Doğanşehir
Malatya'nın doğal kaynakları ve yatırımlarla su ürünleri yetiştiriciliğinde öne çıkan Doğanşehir ilçesi, 2024'te 6 bin 280 ton balık ve 31,5 milyon yavru alabalık üretilen kentte, hem karasal hem baraj üretimiyle kalite ve sürdürülebilirlik hedefleniyor.

Türkiye genelinde artan nüfusla birlikte dengeli beslenmenin ve kaliteli hayvansal protein ihtiyacının karşılanmasında önemli rol üstlenen su ürünleri, Malatya’da alabalık üretimiyle öne çıkıyor. Kentte hem baraj hem de kara tesislerinde yapılan üretimle 2024 yılında 6 bin 280 ton balık ve 31 milyon 500 bin adet yavru balık yetiştirildi. Malatya’da su ürünleri üretimi, özellikle porsiyonluk alabalık üzerine yoğunlaşıyor. Su ürünleri yetiştiricilik belgesine sahip üreticiler, Sultansuyu, Karakaya, Sürgü ve 2024 yılında üretime dahil edilen Kapıkaya Turgut Özal baraj gölleri başta olmak üzere birçok kaynak suyu ve akarsuda faaliyet yürütüyor. Ayrıca Günpınar, Gökpınar, Takaz, Beypınarı ve Karapınar gibi kaynak suları da üretimde değerlendiriliyor.