Malatya hızlı trenle değil aktarma ile teselli ediliyor!
Yıllardır Ankara ve İstanbul'a doğrudan hızlı trenle bağlanmayı bekleyen Malatya, Sivas-Malatya Bölgesel Treni ile İstanbul-Malatya arasında YHT (Yüksek Hızlı Tren Hattı) bağlantılı kombine taşımacılığı ile teselli ediliyor.
Malatya’nın yıllardır süregelen hızlı tren özlemi bir kez daha gündemde. Uzun süre boyunca farklı hükümet programlarında yer almasına rağmen sürekli ertelenen, güzergâhı değiştirilen ve proje revizyonlarıyla adeta şehir halkının sabrını zorlayan hızlı tren hayali, bir kez daha başka bahara kaldı. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 3’üncü yılı dolayısıyla açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da yapılması planlanan hızlı tren hattı projesiyle ilgili açıklama yapmazken, Sivas-Malatya Bölgesel Treni ile İstanbul-Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılığı devreye aldıklarını hatırlattı.
26 Nisan 2023 tarihinde hizmete açılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 3’üncü yılı dolayısıyla açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,3 yılda 2 milyon 356 bin 815 yolcuya hizmet verdiğini söyledi.
Bugüne kadar 1 milyon 140 bin 577 kişiyi taşıdı
Hattın açılmasından bir yıl sonra, 4 Mayıs 2024 itibarıyla Sivas-İstanbul arasında aktarmasız seferlerin de başladığını hatırlatan Uraloğlu, "İstanbul-Sivas aktarmasız seferleri günde bir geliş bir gidiş olmak üzere toplam 2 sefer olarak gerçekleştiriliyor. Yüksek hızlı trenler, Sivas-İstanbul arasında Yıldızeli, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye, İzmit, Pendik, Söğütlüçeşme'de duruyor. Bu hattımızda da bugüne kadar toplam 1 milyon 140 bin 577 yolcumuz seyahat etti" ifadelerini kullandı.
Yüksek hızlı tren ağını sadece doğrudan hatlarla değil, kombine taşımacılık yöntemiyle de büyüttüklerini vurgulayan Uraloğlu, "25 Ekim 2024 itibarıyla Tokat'ı da sistemimize dahil ettik. Tokat'tan Yıldızeli İstasyonu'na otobüs aktarmasıyla bağlantı sağlıyoruz. Böylece Tokat-Ankara arasında günde karşılıklı 4, Tokat-İstanbul arasında ise günde karşılıklı 2 sefer olmak üzere toplam 6 sefer gerçekleştiriyoruz" dedi.
Uraloğlu ayrıca Sivas-Malatya Bölgesel Treni ile İstanbul-Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılığı da devreye aldıklarını bildirdi.
Biz bu kafaya hizmet etmekten usanmadık onlarda çantada keklik gibi dalga geçiyorlar
Malatya Akp yıllardır oy verip desteklemenin karşılığı budur. Öznur Çalık olsa idi böylemi olacaktı. Dil birliği yapıp Öznur gönderdiler kendi yerlerini sağlamlaştırdılar. Yapsa yapsa kim yapar Akp yapar.
Ankara'da saat 13:23'te Yüksek Hızlı Tren ( YHT) ile yola çıktık, saat 16:10 gibi Sivas'a vardık. Sivas'ta saat 16:55'te normal trene bindik, saat 22:00 gibi Malatya'ya vardık. Yolculuk sekiz buçuk saat kadar sürdü. Sivas Malatya arası beş saat çekilmez; kamyonda seyahat ediyorsun gibi. Otobüs çok daha rahat ve lüks ancak yolculuk on saat gibi sürüyor. Bu şekliyle her iki tercihte sıkıntılı. Biran önce Sivas-Malatya arasına YHT imkanının sağlanması gerekir. Bir de Ankara'daki YHT istasyonu uzay üssü gibi, Sivas YHT istasyonu ise Anadolu ilçesi karatiren istasyonu gibi, Malatya'da ise istasyon var denilemez
Bakmadan Geçme
