Malatya Gazze'ye aş olacak

Malatya Eczacılar Odası, İsrail'in Gazze'deki soykırıma karşı insani yardımda bulundu. Oda tarafından toplanan 150 bin TL'lik yardım, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacak.

Malatya Gazze'ye aş olacak

İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik yürüttüğü soykırım 104'üncü gününde devam ederken Gazzelilere bir destekte Asrın Felaketi olarak bilinen depremlerden büyük kayıp ve yıkımların yaşandığı Malatya'dan geldi. Malatya'da faaliyet yürüten eczaneler tarafından toplanan 150 bin TL'lik insani yardım, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez tarafından İHH'ya teslim edildi. Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, yaptığı açıklamada, yaşanan gıda sorununa dikkat çekerek, çocuklara aş olmak istediklerini belirtti.

Tamamıyla katliam

Filistin’de 7 Ekim'de başlayan soykırımın 104 gündür devam ettiğini vurgulayan Sönmez, "Tamamıyla bir katliam yaşanıyor. Çocukların, kadınların, yani asker, sivil demeden tüm herkesin öldürüldüğü bir soykırım yaşıyoruz maalesef ki. Bizler deprem bölgesinde sıkıntı yaşayan insanlar olarak özellikle nasıl bir sıkıntının, nasıl bir soykırım içinde olduğunu yine biz anlayabiliyoruz. Pandemi olsun, deprem olsun, her süreçte vatandaşlarımızın halkımızın, devletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Ama bizim her zaman söylediğimiz dili, dini, ırkı, milleti fark etmeksizin bizim için can olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Malatya Gazze'ye aş olacak

Kardeşlerimize aş olmak istedik

Asıl düşüncelerinin ilaç ve tıbbi malzeme yardımı olduğunu söyleyen Sönmez, "Sağlık Müdürlüğümüzle diyaloğa geçtiğimizde yakın süreçte bir tırın Gazze'ye ulaştığını dile getirdiler. İkinci bir tır için biraz zaman istediler bizden. Ama bizim artık duracak zamanımız yoktu. Gerçekten vicdanımız sızlıyordu. Onun için de en kısa süreçte ne yardım yapabiliriz diye oturup konuştuk. Sağ olsun Ömer hocamın desteğiyle en azından Gazze'deki kardeşlerimize aş olalım istedik. Çünkü orada gıda sorunu da çok ciddi yaşanıyor. O çocukların yemek sıralarında ellerindeki kaplarla boş dönmesine gerçekten vicdanımız el vermedi. Onun için Malatya'daki meslektaşlarımız da biz ne yapabiliriz? En azından Aş olalım dedik" açıklamasını yaptı.

İnşallah Gazze toparlanır

Kampanyanın 30 Aralık 2023 tarihinde başladığını hatırlatan Sönmez, "Biz her sene yılbaşında eczacılarımıza yılbaşı hediyesi gönderirdik. Geçen yıldan bu yana da artık konseptimizi değiştirdik. Geçen yıl durumu iyi olmayan Malatya’daki bir köy okulumuza yardımda bulunduk. Eczacılarınızın desteğiyle. Bu yıl da yine yeni yıl hediyesi olarak eczacılarımıza bir mazlumun başını okşama, belki bir mazlumun gıda ihtiyacını giderme imkânı sağladık. Sağ olsun onlar da bu konuya kayıtsız kalmadan hepsi canı gönülden yardım ettiler. Buradan da Ömer hocam ve İHH sayesinde de onlara en azından bir destek olabilmek ümidiyle buradayız. Umarım en kısa zamanda bu soykırım biter. Umarım vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bir an önce düzenlerini ulaşırlar. Biz depremden sonra evet bir yıl olacak, az kaldı toparlandık çok şükür. Devletimiz, milletimiz sayesinde. Umarım onlar da bizlerin bu destekleri sayesinde hızlı bir şekilde toparlarlar. Bu soykırım biter. Onlar da artık o açık hava hapishanesinden kurtulur" şeklinde konuştu.

Malatya Gazze'ye aş olacak

Herkes kendi üzerine düşeni yapmalı

Eczacılar Odasına teşekkür eden İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, "Yapılan yardımın miktarını kendileri küçük görse de bizim açımızdan değerlendirmesi öyle olmadı. Durulması gereken yerde durabiliyor muyuz? Tarafımızı belli edebiliyor muyuz? Bu anlamda çok kıymetli ve anlamlı bir destekle herkes kendi üzerine düşeni yapıp durması gereken yerde dursa birçok problem zaten çözülecek" dedi. Açıklamaların ardından bağışların teslimine dair protokol imzalandı.