Malatya dahil 54 ilde tetikçi ağlarına şafak operasyonu: 258 gözaltı
İçişleri Bakanlığı, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 54 ilde, sosyal medya platformları üzerinden tetikçi temin etmeye çalışan ve suç örgütlerini öven şahıslara yönelik yürütülen operasyonda 258 şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Haberin Özeti
- • İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 54 ilde düzenlenen siber tabanlı operasyonda, sosyal medya üzerinden tetikçi temin eden ve suç örgütlerini öven 258 şüpheli gözaltına alındı.
- • Yakalanan şüphelilerin, iletişim platformlarında tetikçi temin etme, suç propagandası yapma ve gençleri örgüte kazandırma faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi.
- • Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı siber operasyonlarından biri olan bu mücadele, gençleri suça sürükleyen yapılara karşı kararlılıkla sürdürülece
"Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek"
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dijital dünyada terör estiren ve gençleri suça sürüklemek isteyen yapılara asla göz açtırılmayacağı vurgulandı. Yapılan paylaşımda, "Sosyal medya üzerinden suça özendirenlere, suç örgütlerinin propagandasını yapanlara ve gençlerimizi hedef alan suç yapılanmalarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Operasyonları başarıyla gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi, KOM Başkanlığımızı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Bakmadan Geçme