Malatya dahil 54 ilde tetikçi ağlarına şafak operasyonu: 258 gözaltı
İçişleri Bakanlığı, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 54 ilde, sosyal medya platformları üzerinden tetikçi temin etmeye çalışan ve suç örgütlerini öven şahıslara yönelik yürütülen operasyonda 258 şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Haberin Özeti
- • İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 54 ilde düzenlenen siber tabanlı operasyonda, sosyal medya üzerinden tetikçi temin eden ve suç örgütlerini öven 258 şüpheli gözaltına alındı.
- • Yakalanan şüphelilerin, iletişim platformlarında tetikçi temin etme, suç propagandası yapma ve gençleri örgüte kazandırma faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi.
- • Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı siber operasyonlarından biri olan bu mücadele, gençleri suça sürükleyen yapılara karşı kararlılıkla sürdürülece
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin;
İletişim platformlarında oluşturulan gruplar vasıtasıyla tetikçi temin etme ya da tetikçilik işi yapmaya yönelik paylaşımlar yaptıkları,
Sosyal medya hesapları üzerinden suç ve suçluyu övücü, tehdit, hakaret, örgüt propagandası içerikli paylaşımlar yaptıkları,
Sosyal medya paylaşımları ile örgütsel faaliyetlerini duyurmayı amaçladıkları,
Suç örgütleri arası husumet ve rekabeti sosyal medya mecralarına taşımaya çalıştıkları,
Suç faaliyetlerinin normal olduğu algısını oluşturmak istedikleri ve sosyal medyayı araç olarak kullanarak örgüte yeni eleman kazandırmaya çalıştıkları tespit edildi.
Bakmadan Geçme