'Malatya'da yurt problemi yok'

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 'Malatya'da yurtla ilgili hiçbir problem bulunmuyor' dedi.

'Malatya'da yurt problemi yok'

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, öğrenci yurtlarıyla alakalı olarak son zamanlarda bir takım gerçeği yansıtmayan haberlerin medyaya servis edildiğini belirterek, “Malatya’da Kredi Yurtları ve özel yurtlarımıza ait toplam kapasite yaklaşık 10 bin civarında. İlimizde yurt konusunda hiçbir sıkıntı yok. Standardı yüksek, modern ve çok sağlıklı yurtlarımız var. Bu yıl da ülke genelinde yurt talebi olan yüzde 90’nın üzerinde öğrencimizi yurtlara yerleştireceğiz” dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kamil Biter ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milletvekili Ahmet Çakır,  Gençlik Spor İl Müdürü Kayhan ile Malatya'da ve ilçelerinde yapılan yatırım ve hizmetleri konuştuklarını ifade ederek “Burada çok güzel bir kompleks oluşmuş. Özellikle kapalı salonumuz olsun, yüzme havuzumuz olsun, gençlik merkezimiz olsun aynı zamanda çok amaçlı salonlarımız olsun baktığınız zaman Türkiye'de sayılı projeler arasında. İşletme noktasında da son derece bakımlı son derece hijyenik. On binlerce gencimizin buralardan istifade ettiğini gördük. Bu projelerde emeği geçen başta Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrenci yurtlarıyla alakalı olarak son zamanlarda bir takım gerçeği yansıtmayan haberlerin medyaya servis edildiğini belirten Milletvekili Çakır, Malatya’daki yurtların durumuyla ilgili bilgi verdi.

AK Parti iktidarları döneminde yurt sayısını ve yurtlardaki standartları kat kat artırdıklarını ifade eden Çakır,  “Öğrencilerimiz bizim için son derece kıymetli, dolayısıyla öğrencilerimizin barınması konusunda da verilen desteği her yerde görüyoruz. Hükümet olarak öğrencilerimizin modern ve sağlıklı yurtlarda barınması için çok önemli yatırımlar yaptık. Her alanda olduğu gibi bu alanda da standartları yükselttik.  2002 yılında 190 olan yurt sayısını 768'e çıkarttık. Yine yurtlardaki kapasite sayısı 182 binden 720 bine yükseldi. Malatya’ya baktığımızda Kredi Yurtları ve özel yurtlarımıza ait toplam kapasite yaklaşık 10 bin civarında. İlimizde yurt konusunda hiçbir sıkıntı yok. Standardı yüksek, modern ve çok sağlıklı yurtlarımız var. Türkiye genelinde biz her yıl yüzde 90’a yakın öğrenciyi yurtlarda barındırıyoruz. Bu sene de inşallah yüzde 90’nın üzerinde öğrencimizi yurtlara yerleştireceğiz. Bu sene öğrencilerimizin yerleşme ile ilgili talepleri henüz neticelenmeden tartışmalar yaşanmaya başladı.  Çok gereksiz bir tartışma bu.  O algıları yapanlar, yalan haberleri ortaya atanlar acaba bu yurtları gezip gördü mü? Bir kez olsun içlerine girip baktı mı? Biz bu yurtlarda öğrencilerimize her türlü imkanı sağlıyoruz. Beslenmeden spora kadar öğrencilerimize her alanda destek sağlıyoruz. Öğrencilerimizin de bu hizmetten gayet memnun olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hem yurt hem spor hem de gençlik hizmetleri noktasında Milletvekilimiz Ahmet Çakır’a bilgiler verdik. Kendilerine özellikle bu süreçte yurtlar noktasında ve geçmişte yapılan yatırımlara destek verdikleri için ve hiçbir öğrencimizin dışarıda kalmaması noktasında gayret verdikleri teşekkür ediyoruz” diye konuştu.