Malatya'da TOKİ tarafından yapılan kırsal konutların teslim tarihi belli oldu

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da Vali Ersin Yazıcı, deprem ve sonrası sürece ilişkin yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yazıcı, TOKİ tarafından ihale edilen kırsal konutların ne zaman teslim edileceğini açıkladı.

Malatya'da TOKİ tarafından yapılan kırsal konutların teslim tarihi belli oldu

Vali Yazıcı, şehri yeniden ayağa kaldırmak için sahada büyük işleri gerçekleştirdiklerini belirterek, hizmet için burada olduklarını ve en büyük hedeflerinin ise vatandaşın yüzünü güldürmek olduğunu söyledi.  

7 bin 542 kırsal konut mart itibarıyla teslim 

TOKİ tarafından 14 bin 636 konutun ihale edildiğini, bunun 5 bin 140'ının hazır olduğunu ve kura ile yeni sahiplerini bulacağını aktaran Vali Yazıcı, ihale edilen 7 bin 542 kırsal konutun bir kısmının da mart ayı itibarıyla teslim edileceğini belirtti. Yazıcı, 313 hektarlık alanda 23 bin konut ve 11 bin ticarethane yapılmasının planlandığını ifade ederek, "Bu netleşti ama üzerinde yeniden değişiklik yapılabiliyor. Şehrimiz çok kısa sürede ayağa kalkmış olacak. Çarşı merkezini önemsiyoruz. İnanıyoruz ki çarşı merkezde binalar ve yapılar yükselmeye başladığında bütün şehrin moralini olumlu anlamda etkileyecek. İnsanlar çarşıyı bitik ve bu şekilde gördüğünde kendi binası yapılmış olsa bile 'Malatya yok, nerede?' sorusunu soracağı için inşallah çarşı merkezi 2 yıla kalmadan eğer hukuki problem çıkmazsa çok hızlı bir şekilde devam edecek." değerlendirmesini yaptı.