Malatya'da sıcaklar arttı, yangınlar başladı: Alevler 4 ilçeyi sardı
Malatya'da yaz sıcaklarının yüzünü göstermesiyle birlikte yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Kentte aynı gün içerisinde Pütürge, Doğanşehir, Arguvan ve Hekimhan olmak üzere 4 farklı ilçede peş peşe yangınlar çıktı.
Haberin Özeti
- • Malatya'da artan sıcaklarla birlikte Pütürge, Doğanşehir, Arguvan ve Hekimhan olmak üzere 4 ilçede aynı gün peş peşe yangınlar çıktı.
- • İtfaiye ekipleri, Arguvan'da ormanlık alan ve Pütürge'de bahçe yangınlarına hızla müdahale ederek büyümesini önledi.
- • Doğanşehir'de işçi konteyneri, Hekimhan'da ise bir ev yandı; yangınlarda can kaybı yaşanmazken önemli maddi hasarlar meydana geldi.
Arguvan ilçesi Alhasuşağı Mahallesi Göldağı mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle ağaçların arasında hızla yayılan alevlere müdahale etmek için İtfaiye Daire Başkanlığı adeta çıkarma yaptı. Bölgeye sevk edilen 2 araç ve 8 personel yoğun bir çaba sarf ederek alevleri daha fazla büyümeden kontrol altına aldı.
Bakmadan Geçme