Malatya'da Rezerv Alan mağdur ediyor! Esnafa dükkanları boşaltın baskısı….!

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Akpınar Caddesi'nde bulunan Öztaşlar Pasajı'nda kira krizi yaşanıyor. İddiaya göre, pasajın sahibi yıllık 12 bin TL olan kira fiyatını 150 bin TL'ye yükseltmek için pasajın rezerv alanda olduğunu öne sürerek elektrik dağıtım firmasına başvurarak elektrik kesip esnafı baskıyla dükkanlardan çıkarma istiyor.

Malatya'da Rezerv Alan mağdur ediyor! Esnafa dükkanları boşaltın baskısı….!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da çok sayıda iş yeri yıkıldı ve hasar aldı. Depremlerin ardından çoğu esnaf geçici çarşılarda hizmet vermeye başlarken, dükkanları hasar almayan esnaflar ise eski yerlerinde çalışmaya devam etti. Esnaf, bu durumu fırsat bilen iş yeri sahipleri ise kiralarda fahiş fiyat uygulamaya başladığını öne sürdü. 

Pasaj orta hasarlı

Öztaşlar Pasajı ortaklarından Abdulkadir Öztaş, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada; pasajın 6 Şubat depremlerinde orta hasar aldığını, pasajı güçlendirmek için gerekli başvuruda bulunduklarını belirtti. Pasajın rezerv alanında olduğu için güçlendirme yapamadıklarına dikkat çeken Öztaş, kira sürelerinin dolduğunu esnafı mağdur etmemek için kimseyi çıkarmadıklarını herhangi bir baskı yapmadıklarını ancak pasajın ne durumu belli olana kadar kira fiyatlarına güncelleme yaptıklarını söyledi. Esanfında güncellenen fiyatı kabul etmediğini savundu. 

Malatya'da Rezerv Alanı mağdur ediyor! Esnafa dükkanları boşaltın baskısı….!

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Akpınar Caddesi üzerinde bulunan Öztaçlar Pasajı’nda kira krizi yaşanıyor. İddiaya göre, pasajın sahibi, pasajın rezerv alanında olduğunu bahane ederek yıllık 12 bin TL olan kira fiyatını 150 bin TL’ye yükseltti. Esnaflar ise bu ücreti ödeyemeyeceklerini belirterek duruma tepki gösterdi. Esnafın fahiş fiyat ödeyemeyeceğini anlayan iş yeri sahibi ise dükkanların elektriğini kesti.

Malatya'da Rezerv Alanı mağdur ediyor! Esnafa dükkanları boşaltın baskısı….!

“Bizi mağdur etti”

Öztaçlar Pasajı’nda esnaflık yapan Celal Kaya, iş yeri sahibinin kirayı çok yükselttiğini belirterek, “Ben burada otuz yıldır ayakkabıcılık yapıyorum. Bizim elektriğimizi mal sahibimizin kiralarımıza bin kat zam yapması sebebiyle kesildi. 12 bin liraydı, 150 milyar istedi. Esnaf olarak kabul etmedik. Sonra polis yerine çevre seyirciliğe gitti. Dilekçe verdi. Bizi mağdur etti. Yoksa binamız düne kadar hiçbir sorunu yoktu ”dedi.

Malatya'da Rezerv Alanı mağdur ediyor! Esnafa dükkanları boşaltın baskısı….!

Konteyner dükkândan kira alacak

Dükkân sahibinin iş yerlerini yıkıp konteyner koyacağını ve konteyner dükkânlardan da kira isteyeceğini kaydeden Esnaf Ramazan Duvarcı, hiçbir yetkilinin şikâyetlerine kulak vermediğini söyledi. Duvarcı, “Dükkân sahibi burayı yıkacağım, yerine konteyner koyacağım diyor. Konteyner kirasını bana normalde dükkânda oturuyormuş gibi vereceksin. Ben de gittim maliyeye. Dilekçe verdim. Bu adamın hakkında vergi kaçırıyor diye bizden yüksek kira istiyor dedim. Maliye bile gelmedi. Maliye bile ilgilenmedi. Şimdi de gitmiş FIRAT EDAŞ'a dilekçe vermiş. Demiş ki ben buranın elektriğinin kesilmesini istiyorum. Bu esnaf burayı boşaltsın” ifadelerini kullandı.

Malatya'da Rezerv Alanı mağdur ediyor! Esnafa dükkanları boşaltın baskısı….!

“Haksız, hukuksuz iş yapıyor”

Başka bir esnaf ise şunları kaydetti: “Ben burada 30 yıldır erkek kuaförlüğü yapıyorum. Bizim mal sahibine bir sıkıntımız yoktur. kira biriminden dolayı 12 bin  liradan 150  bin liraya çıkardı. Ondan sonra buranın da yıkımı olmadığı halde elektriği üstümüze kestiler. Böyle bir kanun var mıdır? Haksız, hukuksuz iş yapıyor.”Malatya'da Rezerv Alanı mağdur ediyor! Esnafa dükkanları boşaltın baskısı….!