Malatya'da Paşaya Alıcı Çıkmadı
Malatya Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı hareketlilik zirveye ulaştı. Pazarın en dikkat çeken kurbanlıkları arasında yer alan 1 ton 200 kilogramlık 420 bin TL'lik paşaya alıcı çıkmadı.
Haberin Özeti
- • Malatya Canlı Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı hareketlilik zirveye ulaştı. Pazarın en dikkat çeken kurbanlıkları arasında yer alan 1 ton 200 kilogramlık 420 bin TL’lik paşaya alıcı çıkmadı.
"Maliyetler Vatandaşı Düşündürüyor"
Pazardaki hareketlilikten ve maliyetlerden bahseden Batuhan Acıoğlu, “Bayram öncesinde bu kadar yüksek bir potansiyel beklemiyorduk ama bu sene üreticiler de memnun, alıcılar da memnun. Fiyatlar, devletin kırmızı et için açıkladığı canlı kilo rakamlarının birazcık altında seyrediyor. Kendi bakıp büyüttüğümüz hayvanımız şu an 1 ton 50 kilo ağırlığında ve yaklaşık 3 yaşında. 3 yıldır bu hayvana gözümüz gibi bakıyoruz. Ancak yem maliyetlerini ve diğer giderleri düştüğümüzde, ne yazık ki üreticiye fazla bir kar kalmıyor. Bu hayvanı 390 bin TL’ye satmayı düşünüyorum. Diğer yandan, vatandaşlar hayvan maliyetlerini yüksek buldukları için kurban ibadetine karşı birazcık mesafeli duruyor, geri adım atıyorlar” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme